Mainos

The Evil Within -saaga saapuu toisen DLC-osansa myötä tarinalliseen päätökseensä. Hiippailua hirviöiden keskellä ryydittää tällä kertaa myös hieman toiminnallisempi pelitapa.

The Consequence jatkaa emopelin sivuhahmon, Juli Kidmanin, tarinaa. Tarjolla on paljastuksia sankarin menneisyydestä, pieleen menneitä tieteellisiä kokeita ja suurten korporaatioiden salaliittoja. Kaikki päättyy hieman sekaviin tunnelmiin, mutta jatko-osille on nyt ainakin pedattu pehmeä untuvavuode.

Pelillisesti The Consequence ottaa The Assignment -lisäosaan verrattuna askeleen toiminnallisempaan suuntaan. Peli tarjoilee jaksottaisesti käytettäväksi jopa kaksi asetta, joilla mörköjen päitä kelpaa ampua tohjoksi. Tähtäyksen on tosin syytä olla tarkkaa, sillä luoteja on aitoon survival-henkeen tarjolla äärimmäisen vähän.

Mainos

Nämä aseelliset kohtaamiset tuovat mukavaa vaihtelua kolme tuntia kestävään, pääosin hiippailusta koostuvaan kokonaisuuteen. Pelimekaniikan tasapainoisuus onkin The Consequencen suurin vahvuus.

Valitettavasti tietyt ongelmakohdat painavat The Consequencen kokonaisarvosanaa edeltäjäosaansa alemmas. Kontrolleista ja graafisista ongelmista avasin sanaisen arkkuni jo viime arviossa, mutta tällä kertaa moitteita ansaitsevat myös pomovastukset. Päätösosan ilkeät El Jefet ovat hieman munattomia ja varsinkin vastuksista viimeinen putoaa kanveesiin turhan heppoisesti.

The Evil Within – The Consequence on puutteistaan huolimatta ihan kannattava hankinta alkuperäisestä pelistä ja ensimmäisestä lisäosasta nauttineelle pelaajalle. Ja jos pelisarja saa jatkoa, löytyy lisäosasta kehittäjien tueksi ainakin tasapainoinen kauhupelimekaniikka – pomovastuksia lukuun ottamatta.

Mainos