Mainos

Alun perin vuonna 2006 julkaistu, konsolisukupolvet ylittänyt klassikko on kiilotettu uuteen uskoon.  Pelaajaa odotta Hyryle synkimmillään, mutta myös kauneimmillaan.

Hyrulea uhkaa jälleen tuho. Pahat pimeyden voimat ovat varastaneet valon henget maailmasta, ja pelaajan tehtävänä on prinsessa Zeldan pelastamisen lisäksi palauttaa tasapaino  valon ja pimeyden välille.

The Legend of Zelda: Twilight Princess vie nuoren Link-pojan varjoisille kujille. Valon puutteesta kärsivässä maailmassa sankarimme nimittää muuttuu sudeksi ja vajoaa jonkinlaiseen hämärän valtakuntaan. Tässä olomuodossa pelajaaan on tarkoitus saada ympäristö kuntoon ja tämän jälkeen vielä kukistaa tavallisessa maailmassa lymyilevät pienemmät ja isommat hirviöt. Apuna hengailee sarkastinen ja kyyninen hämärähahmo nimeltään Midna.

Mainos

Juonen varjoisesta painotuksesta huolimatta Twilight Princess on varsin perinteinen Zelda-peli. Sen suurimmat vetovoimatekijät ovat laajan ja avaran maailman tutkiskelu, aivosoluja rankaiset tyrmät ja arvoitukset sekä monet unohtumattomat kohtaamiset mitä erilaisimpien kulkijoiden kanssa.

Nyt käsittelyssä oleva HD-versio on pelillisesti juuri niin hyvä kuin muistin vanhan Wii (ja GameCube) versionkin olevan. Remasteroinnissa on kiitettävästi huomiotu ja korjattu pelimekaniikan pienet ongelmat ja pientä bonussisältöäkin on saatu mukaan. Pääpaino on kuitenkin siinä, mitä grafiikalle on tapahtunut. Ja se on upeaa katseltavaa.

Ensinnäkin peli pyörii moitteettomasti 1080p-resoluutiolla (30 fps). Toisekseen kaikki tekstuurit, hahmoanimaatiot ja efektit ovat saaneet uutta kuorrutusta, jotka tekevät teoksesta täysin hyväsyttävän nykyaikaisen silmäkarkin nimeen vannovalle pelaajalle.  Itse en oikeastaan keksi, mitä lisää voisin remasteroinnilta pyytää.

Nintendo on kuitenkin toimittanut myös meille vanhoille Twilight Princess -ketuille myös uutta tekemistä. Todellista haastetta kaipaavalle tarjolla on uusi Hero-moodi, joka todella pistää taidot koetukselle. Lisäksi pelin mukana tulleen amiibon myötä avautuu uusi tyrmä sekä mahdollisuus kustomoida pelimekaniikkaa (kuten vihollisten terveyttä) pelisession aikana.  

Jokaisesta herkkukakusta täytyy kuitenkin kaivaa se yksi kirsikankivi. Twilight Princess HD:n tapauksessa heristän sormeani välillä hieman tyhjän tuntuisille ympäristöille. Tämä huomio saattaa tosin johtua liiasta tottumisesta nykyisiin, todella täyteen ahdettuihin avoimiin maailmoihin.

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD:ta voi aidosti suositella kaikille sarjan vanhoille ystäville, mutta myös uusille tulokkaille. Kyseessä on kirjaimellisesti hämärän hyvä peli.

Mainos