Mainos

Transformers robotit tuodaan pelimaailmaan alkuperäisessä loistossaan, alkuperäisellä tyylillä ja alkuperäisillä ääninäyttelijöillä.

Kaupungissa räjähtää ja Decepticonit hyökkäävät. Optimus Prime autobotteineen saapuu välittömästi estelemään Megatronin ilkeitä aikeita, mutta pian autobotit huomaavatkin cybertronialaisen tekniikan vallanneen puolet stadista. Optimuksella onkin astetta suurempi haaste edessä, sillä Megatronin maailmanvalloitussuunnitelma on huomattavasti rajumpi kuin koskaan aiemmin.

Alkuperäistä Transformers-animaatiosarjaa kunnioittava Devastation on komeaa katseltavaa. Peli näyttää aivan piirrossarjalta, kolmannen ulottuvuuden kera. Visuaalisuus on kaikin puolin todella uskollinen esikuvalleen ja sitä kuolaa joka kerta pelin suvantokohdissa.

Mainos

Myös äänimaailma on autenttista. Ääninäyttelijöinä kuullaan mm. Peter Cullen, jonka mörinät eivät kaipaa selittelyjä. Aito Transu-tunnelma on täydellinen.


Gay vai ei?

Pelattavuudessa on kaksijakoinen tuntuma. Lähitaistelu toimii erittäin hyvin ja pahisrobottien silvonta on helppoa, kouriintuntuvaa ja hauskaa. Erikoisliikkeetkin oppii nopeasti.

Automuodossa ajaminen on kuitenkin suoranainen läppä. Ohjattavuus on kuin huonosta lastenpelistä, eikä törmäysten tai ajofysiikoiden huonoudesta kehtaa edes mainita. Ajaminen on iso osa peliä ja luokaton ajotuntuma tekee ajamisesta rasittavaa. Eipä tässä tosin mitään Assetto Corsaa odoteltukaan, mutta olisihan sitä voinut esim. ohjattavuuden pyrkiä tekemään automaisemmaksi.

Pelaaja pääsee nautiskelemaan piirrostransuja viidellä eri Autobotilla; Optimus Primella, Bumblebeella, Sideswipella, Wheeljackilla ja Grimlockilla. Eroavaisuudet hahmoilla ovat varsin pieniä. Aseet ja ajoneuvon ketteryys ovat merkittävimmät erot, mutta peli pakottaa tiettyihin tilanteisiin tietyt robotit, joten valinnan vapaudesta ei pääse turhautumaan.

Pelaaja voi kuitenkin vapaasti kehittää ja muokata asevalikoimia, peliareenalta kerättyjen palkintomassien avulla. Aseiden tuunaaminen tuntuu kuitenkin turhahkolta, sillä ammukset hupenevat nopeasti ja hyvin toimiva lähitaistelu on monesti räiskimistä hauskempaa.

Transformers: Devastation on hienoin ja hauskin Transformers-peli, jota allekirjoittanut on pelannut, mutta parannettavaa pelin fysiikoissa ja kontrolleissa on silti paljon. Se on kuitenkin peli, joka pääsee lähimmäksi Transformers-fanien sydäntä, joten sitä voi huoletta suositella sarjan hc-faneille. Satunnaisactionia kaipaavan kannattaa tähyillä peliä vasta alennuskorista.

Mainos
Edellinen artikkeliBlu-ray-arvostelu: Fortitude: Ikiroudan kirous – 1. tuotantokausi
Seuraava artikkeliPeliarvostelu: Animal Crossing: Happy Home Designer
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.