Mainos
Jälleen markkinoille on putkahtanut uusi painos neljännestä Street Fighter -pelistä – Ultra-versiona. Mitä kaikkea ultrakokoelma pitääkään sisällään?
 
Ultra Street Fighter IV on päivitys Super Street Fighter IV: Arcade Edition -pelistä ja neljäs Street Fighter IV -pelin versio. Jatko- ja lisäosia kun lasketaan yhteen, käydään lukemissa jo neljääkymppiä. Tämä lienee pelisarjaennätys – ainakin tappelupeleissä. Pelisarjan viides osa käynnistyy vasta vuonna 2018. Sitä ennen saadaan kuitenkin neljoselle vielä varmasti useampi lisäsiivu, toivottavasti myös uuden sukupolven konsoleille.
 
 
Ultra Street Fighter IV on kuten muutkin Street Fighter IV -pelit sillä poikkeuksella, että se on saanut kourallisen lisäsisältöä osakseen. Hahmoja on nyt 44, joista viisi ovat kokonaan uusia. Näitä ovat Poison, Elena, Decapre, Hugo Andore ja Rolento F. Schugerg. Kaikki hahmot voi valita puhumaan joko japania tai englantia. Asuvalintoja on heti kättelyssä valittavissa neljä.
 
Lisäksi uusina ominaisuuksina pelaajille on tuotu Casual- ja Expert-pelityylit, helpomman tai edistyneemmän hahmonhallintaan. Harcorepelaajat luonnollisesti saavat eniten irti Expert-muodosta, jota on hiottu hc-pelaajien kanssa.
 
Treenaus- ja Team Battle -pelimuodot ovat saaneet myös päivityksiä osakseen koskien verkkopelaamista. Suurimpana lisänä hahmojen lisäksi on yli sadan taisteluasun valikoima, jotka avautuvat peliä tahkottaessa pikkuhiljaa. Myös muuta kerättävää on niin paljon, että sitä ajatellessa tulee hulluksi.
 
 
Peli repii graafisesti ikääntyvistä edellisen polven konsoleista paljon irti ja se näyttää todella hyvältä. Kontrollit toimivat viiveittä ja opiskeltavaa riittää komboissa erittäin kauan. Oman itseluottamuksen voi käydä helposti musertamassa verkko-otteluissa, joissa japanilaiset nörtit tainnuttavat oman pelihahmon yhdellä lyöntisarjalla, kolmessa sekunnissa.
 
Onpa grafiikassa jotain rumaakin. Pelin tekstitykset ja yleisfontti on hyvin ysäriä, joka tietysti kunnoittaa alkuperäistä vuoden 1987 Street Fighter -peliä ja sen jatko-osaa vuodelta 1991. Äänipuoli on yhtä retroa kilahduksineen ja syntikkateknoineen.
 
 
Ultra Street Fighter IV ei ole satunnaishinkkaajan ykköspeli. Vaikka se onkin helposti lähestyttävä ja lähes täydellinen kaksintaistelupeli, on USF4 Street Fighter -hullun lisäosa. Sen saa hyvin edullisesti PSN-storesta tai Xbox Livestä, mutta erikoispainoksen nautinnoista vain harva osaa oikeasti nauttia. Jos Street Fighter IV löytyy jo jossain muodossa hyllystä, on Ultra-painokseen turha sekaantua. Marginaalisista päivityksistä ei juuri ole riemua, ellei todella ole kova Street Fighter -fani. Jos peliä puolestaan ei löydy missään muodossa omasta kokoelmasta, kannattaa parinkympin arvoinen taistelupeli ehdottomasti hankkia – eteenkin jos lyöminen, potkiminen tai alkuperäiset Street Fighter -pelit ovat vähänkään lähellä sydäntä.
Mainos