Mainos

PlayStationin oma Indiana Jones, Nathan Drake saattaa keväällä 2016 seikkailunsa päätökseen, mutta sitä ennen kaikille PS4:n omistajille tulee mahdollisuus kokea veijarin edelliset seikkailut uudelleen.

Uncharted: The Nathan Drake Collection sisältää kaikki kolme Uncharted-seikkailua, jotka vievät seikkailjakomistuksen ja tämän reisiharjisen vanhusystävän viidakoihin, merihätään ja kuivalla kurkulla aavikollekin. Seikkailut kahmivat aikoinaan lähes kaikissa arvosteluissa huippunumeroita, eikä ihme, ovathan Unchartedit parsta tarinaseikkailutoinintaa Indiana Jonesin hengessä, mitä pelikoneille on tehty.

Kaikki kolme tarinaa nojaavat jonkin tietyn aarteen etsintään, mutta poukkoilevat tarinoissa myös sivuraiteille. Jokainen peli on alusta loppuun pahuksen koukuttava, joiden imua lisää suomenkielinen tekstitys, joka mahdollistaa entistä helpomman seurattavuuden. Toiset näitä vihaavat, toiset arvostavat. Tarinoista vastaavat palkitun The Last of Us -pelin tiimi, joten eipä ole ihme, että kyseessä on hiottua viihdettä alusta loppuun.

Mainos

Nathan Drake -remasteroinnista vastaa Naughty Dogin sijaan Bluepoint Games, joka ei ole lähtenyt keulimaan graafisilla uudistuksilla. Pelin grafiikkaa on toki buustattua, mutta mitään PS4:n eliittiä ei ole tyrkyllä.

Jokainen peli pyörii täydellä 1080p-resoluutiolla ja 60 kuvaa sekunnissa. Tästä on uskomaton hyöty etenkin taistelutilanteissa ja yleisessä maailman uskottavuudessa.

Muita graafisia uudistuksia ovat PS3-versioita paremmat valotehosteet, lisätyt partikkelitehosteet ja osittain parannellut tekstuurit. Esimerkiksi hahmoissa on havaittavissa uudet skinit, mutta luonnosta ja taloista paistavat Pleikkari kolmosen pikselit.

Kaikissa kolmessa pelissä on omat trophynsa, eli kokoelma ei ole yhdistellyt niitä yhdeksi kokonaisuudeksi. Pelistä toiseen voi loikata missä vaiheessa haluaa, vaikka itse suosittelenkin pelaamaan koko trilogian läpi kronologisesti.

Jokaisella pelillä ovat myös omat bonusvalikkonsa ja lisäsisältönsä. Naughty Dog -laatua saa siis koko rahalla.

Luoville ihmisille kiinnostavana uutuutena tarjoillaan SCEE:n julkaisemien vakioksi muodostunut valokuvamoodi, jolla voi napsia hieman coolimpia screenshotteja. Kuva-ala on melko rajattu, eikä kamerakontrollit ole parhaasta päästä, mutta onhan fotarointi silti pirun hauskaa. Syvyystehoste on ensimmäisessä pelissä todella heikko, mutta kahdessa tuoreemmassa sekin jo toimii aidommin. Suurin typeryys fotomoodissa on kuitenkin se, että sitä ei voi käyttää niissä tilanteissa, joista parhaat action-kuvat saisi napsittua.

Uncharted: The Nathan Drake Collection on pakko-ostos jokaiselle Uncharted-pelisarjan sivuuttaneelle, mutta hyvä hankinta myös niille, jotka haluavat elää kolme ensimmäistä seikkailua uudelleen, ennen keväällä julkaistavaa, pelisarjan tiettävästi päättävää nelososaa. Vanhoille seikkailijoille ei kuitenkaan ole luvassa mitään uutta, joten siinä toivossa ei ole syytä kokoelmaa himoita.

Uncharted-kokoelma on täysin hintansa arvoinen seikkailu, jonka sisältö pitää kuulua jokaisen pelaajan yleissivistykseen.

Mainos