Mainos

Ensimmäinen Watch_Dogs -peli lupaili olevansa uusi GTA. Toisin kävi. Onko mehukkaalta trailereissa näyttävä jatko-osa yhtään parempi?

On ilo kertoa, että on – huomattavasti parempi. Watch_Dogs 2 seuraa sanfranciscolaista tummaa hakkerimiestä, Marcus Hollowayta, joka joutuu tekaistujen syytösten uhriksi. Mies päättää lyöttäytyä yhteen paikallisen hakkeriryhmän kanssa ja kostaa ctOS-teknologiaa hyväkseen käyttävälle hallitukselle kokemansa vääryyden. Tällä kertaa mennään pilke silmäkulmassa ja leikitellään rikollisten kassa kuin lapsoset konsanaan.

Mainos

Watch Dogs 2 tuo mukanaan aurinkoisen kalifornialaiskaupungin San Franciscon ja kauhallisen huumoria. Nämä kaksi elementtiä muuttavat Watch Dogs -pelisarjaa sellaiseen suuntaa, että sitä on todella nautinnollista ja koukuttavaa pelata. Watch Dogs 2:ta ei voi olla vertaamatta Grand Theft Auto -peleihin – etenkin GTA V:een, sillä yhtäläisyyksiä on paljon. Watch Dogs 2 on silti kuitenkin erilainen peli, eikä nojaa niin väkevästi rikollistoimintaan, vaan lähinnä kiusantekoon ja oman oikeuden puolustamiseen.

Pelin San Francisco on todella kaunis ja esikuvansa näköinen.
Pelin San Francisco on todella kaunis ja esikuvansa näköinen.

Tällä kertaa Ubisoft on vetänyt happea ja pelaajia on kuunneltu ensimmäisen osan saaman kakkapalautteen pohjalta. Pelattavuutta on hiottu ja ajoneuvojen kontrolleihinkin on nyt palkattu oma tiimi hiomaan autorigit kuntoon.

Ajoneuvojen ohjattavuus on voimakasta arcadea, mutta huomattavasti parempaa kuin ensimmäisessä osassa. Fysiikan saralla ollaan silti edelleen metsikössä. Autojen reagointi kolaritilanteissa on epäaitoa ja pylväät sekä tolpat hajoavat iskun voimasta aina vähintään kuuteen eri osaan. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä autoilla on kiva ajella ja peli on toteutukseltaan todella miellyttävä pelata.

WATCH_DOGS® 2_20161109224214

Pelin tarina on uskottavampi kuin ensimmäisen Watch Dogs -pelin juoni. Tällä kertaa ei myöskään olla liian synkissä kostotunnelmissa, joka lisää peliin hyvää fiilistä. Pahiksia ei myöskään ole pakko tappaa, sillä mutkien lisäksi tarjolla on tainnutuspistooli. Tappaminen ei sovi mitenkään nörttipoikien habitukseen, joten pelaajalle annetaan vaihtoehto uskottavampaan ja sen myötä myös haastavampaan pelikokemukseen.

Pelin tehtävät voi vetää tuttuun tapaan räiskien läpi, mutta hiippailu ja hienovarainen yllätyshyökkäys on usein huomattavasti antoisampi tapa. Mikäli Hitman-pelin ensimmäinen tuotantokausi on tullut liipaistua läpi, on Watch Dogs 2 hiippailutekniikoineen loistava jatkumo samassa hengessä.

Uh, niin noloa

Pelin tarinassa koetaan yllättävän paljon vaivaannuttavia hetkiä, sillä 30–40-vuotiaat hakkerihahmot ovat aivan liian tosissaan leikkipuuhissaan. Aikuiset miehet käyttäytyvät kuin 13-vuotiaat, joka saa tuskanhien virtaamaan jokaisen välivideon käynnistyessä. Välillä niiden katsominen on pahempaa kuin Idols-ohjelman alkukarsinnat.

Marcus ja hakkeriveikot ovat niin nörttejä, että nörttejäkin hävettää.

Siinä missä tarinatehtävässä edetään hakkeroiden pahisten tiluksia, haastetaan pelaajaa aivan toisenlaisissa puuhissa sivutehtävien parissa. Sivutehtävissä muun muassa ajetaan kartingia, napsitaan valokuvia ja kiusataan tavallisia kansalaisia. Mikäpä sen hauskempaa kuin asettaa viattomalle donitsikaupan maskotille rötöksiä rekisteriin ja katsoa kun mies raahataan poliisin toimesta putkaan.

WATCH_DOGS® 2_20161109234711

Grafiikasta sanottakoon sen verran, että peli on konsolipolvensa näyttävin avoimen hiekkalaatikon peli. Arvostelukappale toimi jo toisesta pelipäivästä alkaen PS4 Pro:lla, 4K-resoluutiossa. Resoluution edut näkyvät pienemmissä sahalaidoissa ja paremmassa tarkkuudessa, mutta PS4:n tekstuurit eivät aivan vastaa PC-maailmasta tuttuja 4K-tekstuureita. Grafiikka on silti lajityyppinsä parasta antia.

Crocksien ostajalle trophy kaupan päälle!
SF on pullollaan erilaisia vaatekauppoja. Jokaisesta kaupasta saa erityyppisiä kledjuja, joten hahmostaan voi tehdä vaikka Tom of Finland -tyyppisen nahkahahmon, räppärin tai Google-fanin.

Watch Dogs 2 on paljon onnistuneempi kuin esiosansa. Tällä kertaa järjettömän kaunis San Francisco ja hurtti huumori pelastavat seikkailun. Tarina on rennompi ja pelin yleistunnelma on huomattavasti mukaansatempaavampi. Hauskat sivutehtävät ja huumoripainotteiset Trophy- ja Achievement-haasteet saanevat pystejä keräämättömätkin pelaajat innostumaan saavutustenmetsästyksestä. Pelin yleinen viihdearvo on todella korkea. On hienoa nähdä, että Ubisoft on kuunnellut pelaajia ja ottanut virheistään opikseen. Tämä on se tapa, jolla ne sijoittajatkin saadaan oikeasti tyytyväisiksi.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Watch Dogs 2
90 %
Edellinen artikkeliMafia III päivittyi – päähenkilö sai uusia asusteita
Seuraava artikkeliNämä pelit julkaistaan tällä viikolla (46) – katso lista tästä
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
peliarvostelu-watch-dogs-2Watch Dogs 2 on paljon onnistuneempi kuin esiosansa. Pelin yleinen viihdearvo on todella korkea. On hienoa nähdä, että Ubisoft on kuunnellut pelaajia ja ottanut virheistään opikseen. Tämä on se tapa, jolla ne sijoittajatkin saadaan oikeasti tyytyväisiksi.