Mainos
Bile- ja minipelit jakavat perinteisesti pelaajien mielipiteet jyrkästi. Toisille nämä helposti lähestyttävät, kaiken kansan seurapelit ovat suorainainen kirosana, kun taas toiset nauttivat niiden tarjoamasta puhtaasta, yksinkertaisesta hauskanpidosta. Jakautuneet asenteet eivät yllätä, sillä monet esimerkiksi Nintendon Wii -konsolille julkaistuista minipelikokoelmista olivat ala-arvoisesti hutaistuja rahastuksia. Wii Party U kuitenkin osoittaa, että laadukkaasti toteutettu bilepeli saa skeptikonkin hymyilemään. 
 
Eläimet
 
Wii Party U:n formaatti on monille ennestään tuttu esimerkiksi vuodesta 1998 asti ilmestyneestä Mario Party -sarjasta. Pelin ytimessä ovat yli 80 erilaista minipeliä ja niihin pohjautuvat lautapelit, joita voi pelata sekä yksin että ystävien kanssa. Tärkeässä osassa on myös oman ruutunsa omaava Wii U GamePad -ohjain, joka mahdollistaa nerokkaat 1 vs. 3 -pelimuodot ja peliareenan laajentamisen vaikka koko olohuoneen kokoiseksi.   
 
Minipeleissä menestyminen perustuu suhteellisen tasapuolisesti taitoon ja tuuriin. Esimerkiksi uimakilpailut haastavat painamaan oikeita nappeja mahdollisimman nopeasti, kun taas päähän nokkivalta strutsilta piiloutuminen perustuu puhtaasti onnenkauppaan. Täysin uudenlaisia pelikokemuksia tarjoavat kahdestaan pelattavat minipelit, joissa käytetään ainoastaan Wii U GamePad -ohjainta. Näistä on syytä mainita kirjoittajan suosikiksi noussut pöytäjalkapallo, jossa pelaajat tarttuvat ohjaimen vastakkaisiin tatteihin ja aloittavat kikkeriturnauksen omalla kotisohvallaan. 
 
Ukot kopissa
 
Wii Party U tarjoaa pelaajilleen minipelikisailua monissa eri muodoissa. Lautapelien (joiden monipuoliset nopanheittomahdollisuuden ihastuttavat) lisäksi taisto onnistuu esimerkiksi pelihalleista tutun pallonpudotuskisan ympärillä. Positiivisen lisänsä keitokseen tuo pelimuoto, jossa koko porukka yrittää rikkoa yhteistuloksellaan minipelien asettamia tulosrajoja. Testiryhmässämme yhteispeli oli erityisesti pienempien pelaajien suosiossa, sillä siinä vähän taitamattomampikin nappulanhakkaaja pääsi nauttimaan voiton hedelmistä.   
 
Kun kyse on näinkin laajasta kattauksesta pikkupelejä, ei ole yllättävää, että kaikki niistä eivät ole täysiä helmiä. Epämääräiset hapuilut sumentavat pelattavuutta, sillä esimerkiksi lautapeleissä valintamahdollisuudet minipelien suhteen ovat rajalliset. Kritiikkiä osakseen ansaitsee myös pelin graafinen ilme, johon olisi voitu panostaa huomattavasti enemmän. Wii Party U näyttääkin Wii U:n tehoista huolimatta valitettavasti vain HD-maalatulta Wii-peliltä. Lisäksi sitä vaivaavat yksinpelin ja tekoälyn toimimattomuus.     
 
ruletti
 
Pienistä ongelmista huolimatta Wii Party U on keskimääräistä parempi minipelikokoelma, jonka monipuolisesta tarjonnasta voi nauttia koko perheen voimin. Kaupasta ostettuna Wii Party U -paketti sisältää myös Wii Plus -ohjaimen, joten monille Wii U:n omistajille peli on varsin kannattava ostos.
Mainos