Mainos

World of Warplanes on suuren suosion saavuttaneen World of Tanksin vastikään julkaistu sisarpeli, jossa tankkien sijaan pääosassa ovat lentokoneet. Ilmasodankäynnin kulta-aikaan sijoittuvassa ilmaispelissä kaksi 15 hengen joukkuetta asettuu vastakkain taistelemaan ilmojen herruudesta. Peli lupailee vauhtia, vaarallisia tilanteita, makeita voittoja ja kirpaisevia tappioita.

Konsu

World of Warplanes ei missään nimessä ole ilmailusimulaatio. Kyse on arcademaisesta lentokoneräiskinnästä, johon pääsee sisälle myös kokematon lentäjä; nousuista ja laskuista ei tarvitse huolehtia, eivätkä koneet käyttäydy realistisesti esikuviensa tavoin. Simulaatioista poiketen ilmailun perusteet oppii puolessa tunnissa.

Mainos

räjähdys

Pelin tarjoamat vartin mittaiset taistelut ovat kelpo viihdettä. Vastustajan alas ampuminen on tyydyttävää ja erilaisten konetyyppien kokeileminen ja tuunaaminen koukuttaa ainakin aluksi. Grafiikkakin on ilmaispelien rajoitukset huomioon ottaen ihan mukavan näköistä. Historiallisesta ilmasodankäynnistä kiinnostuneille myös kattava konevalikoima esittelyineen tarjoaa varmasti elämyksiä.

Käry

Selvää plussaa tulee lisäksi toimivista servereistä ja matchmaking -järjestelmästä, joka ei aseta turhan kokeneita pelaajia über-koneineen aloittelijoita vastaan. Tarjolla on myös useita eri ohjausvaihtoehtoja. Näppäimistöllä ja hiirellä pärjää varsin hyvin, mutta tarkemman ja mukavamman pelituntuman saa joko PAD-ohjaimella tai joystickillä.

Täysin ongelmattomasta riemujuhlasta ei kuitenkaan ole kysymys. Vertailtaessa saman genren maksullisiin peleihin (esimerkiksi Ace Combat -sarja), on World of Warplanes selkeä altavastaaja. Sitä vaivaavat muutamat näkyvät ongelmat, jotka raahaavat loppuarviota alaspäin. Pelimekaniikan pinnallisuus turruttaa muuten niin viihdyttävät taistelut. Edistyminen ja uusien konetyyppien hankkiminen ilman oikeaa rahaa vaatii pelin kohtuutonta jauhamista. Lisäksi pelaaja jää kaipaamaan monipuolisempia taisteluareenoita – maisemat tuntuvat loppuun kalutuilta jo muutaman tunnin jälkeen.

2taso

Pohjimmiltaan World of Warplanes on mukiinmenevä ilmaispeli, jolla voi hetkeksi tappaa arjen tylsyyden. Ilmasotapelien valtiaaksi siitä ei kuitenkaan ole.

Mainos