Mainos

Moor gääs, stn. Nyt ajetaan rallia, prkl.

Suomalaiset ovat metsän keskellä kasvanutta rallikansaa. Veri vetää radalle ja Sierran puikkoihin, sladittamaan karvanopat ja hajukuuset vaakatasossa. Mikäli mahdollisuutta oikeaan jokkis- tai rallikaahailuun ei kuitenkaan  ole, tarjoaa WRC 5 mahdollisuuden päästää rallipaineita oikeissa maastoissa, uusimmilla lisenssirouskuilla.

WRC 5 koostuu sekä perinteisestä yksinpelimestaruustilasta, rallikoulusta, satunnaiskisoista, moninpelistä ja kansallisista nettihaasteista.

Mainos

Championshipit ja muut yksinpelit ovat peruskauraa; valitaan kuskit, autot ja lähdetään tarmakille ja soralle sudittelemaan.

Mestaruuskisassa auton vauriot ovat isoja ja haittaavat merkittävästi ajamista, jos tieltä on tapana poiketa myös mättäille. Ajovauriot ovat kuitenkin pientä verrattuna radiodamageen, jolloin kartanlukijan nuotit muuttuvat kohinaksi. Ajele siinä sitten kuin Kankkunen.

Driveclubistakin tutut nettihaasteet ovatkin ehkä verisintä, totisinta ja hauskinta kilvoittelua. Niissä jokainen WRC-pelaaja yrittää rikkoa tietyn radan ennätyksen, esiasellelluilla asetuksilla ja autolla. Kyseessä on puhdas aika-ajo, jossa vain parhaat pääsevät listalle. Haasteita on kerrallaan tarjolla kaksi, ja ne vaihtelevat säännöllisesti. Ja kyllä, radoista löytyvät myös Suomen havumetsät.

Jonkin ajan kuluttua peliin aukeaa myös viralliset e-sports-kisat. Näihin ei ainakaan allekirjoittaneen puikotustaidoilla ole asiaa.

Graafisesti WRC 5 näyttää hyvältä. Testissä ollut pc-versio pyörii nätisti 4K:na, 60 kuvaa sekunnissa ja piirtää grafiikkaa pitkälle. Äänet ovat rouheat etenkin suuttimissa, jotka röhkivät antaumuksella aina kun pelaaja päästä kaasusta. Voi tätä äänellistä orgasmia!

Vauriomallinnus on kuitenkin keskinkertainen, eikä se visuaalisesti ole kovin näyttävää. Autoista lähinnä rypistyvät puskurit ja luukut aukeilevat. That's it. Auto hajoavat aina samalla tavalla, tulipa sitten osumaa oikealle tai vasemmalle puolelle. Ajamiseen vaikuttavat vauriot eivät myöskään häiritse yhtä paljon kuin esimerkiksi Project CARS'ssa.

Ajotuntuma on nautittava, mutta arcadepohjainen. Auto kääntyilee kuin kahdeksanpyöräinen RC-auto, mutta hälläkö tällä väliä, sillä ajaminen on kivaa.

WRC 5 on erinomainen rallipeli, jota kelpaa työstää pitkään. Siinä on kaikki se mitä rallipeliltä odottaa sopii ja sen pelaaminen on viihdyttävää. Fysiikat ja realismi voisivat tokin olla simulatiivisempaakin.

Mainos
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: Crimsonland
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: Fortitude: Ikiroudan kirous – 1. tuotantokausi
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.