Kohtaako DiRT Rally voittajansa virallisen eSports-rallipelin, WRC 6:n hevosvoimien jyllätessä rallipelimarkkinoiden erikoiskokeilla?
Ensimmäisenä jokainen autohullu kiinnittää huomionsa ääniin ja grafiikkaan. Molemmissa on tapahtunut valtavia uudistuksia.
Äänipuolen uudistukset ovat massiivisia verrattuna edelliseen WRC-peliin. Nyt autot kuulostavat vihdoin autoilta ja munakkuuden tuntee välilihassa saakka. Aivan DiRT Rallyn äänimestariteokseen tasoon ei kuitenkaan ylletä, mutta kaukana ei olla.
Grafiika on myös tämän päivän tasalla. Kaikki näyttää uskottavalta ja kauniilta. PC:n 4K-resoluutio on sairas kaikkine yksityiskohtineen, mutta vaatii tietysti tehokkaan näytönohjaimen. Graafiset tehosteet on optimoitu mallikkaasti, joten peli ei hukkaa näytönohjaimen potkua turhaan tauhkaan kuten esimerkiksi kilpailijansa Sebastien Loeb Rally.
Grafiikasta hieman erikoisen yllätyksen tarjoilee sadekeli, joka keskipäivälläkin muuttaa koko pelin väkevän sumun peittoon ja tarjoilee miltein yön kaltaisen pelimaailman. Toivottavasti sadetehoste uudistuu todella nopeasti, sillä se on jopa pelottavan epäaito.
Ohjaus on pelin herkullisinta antia. Kontrollit istuvat lapaseen niin peliohjaimella, ratilla kuin myös näppiksellä. Ajaminen on silkkaa nautintoa. Auto toimii juuri kuten olettaa ja rajojaan pääsee testaamaan jo viimeistään toisella ajokerralla. WRC 6:n ajotuntuma lienee jotain arcaden ja simulaation välimaastosta.
Pelin fysiikka on hyvä, mutta tuhonvoima puuttuu. Pelti ei rytise kuten Beam.NG Drivessa tai DiRT Rallyn realistic damage -modauksessa. Tämä ei ole pelkästään esteettinen haitta, sillä kolareita ei varsinaisti pelkää. Tämä aiheuttaa huolettomampaa ajoa, joka käy nopeasti tylsemmäksi.
Radat ovat hieman kaventuneet ja vauhdintuntu on kova. Radat ovat silti yllättävän leveitä verrattuna vaikkapa DiRT Rallyyn tai Sebastien Loeb Rallyyn. Kapeita ratoja nähdään SSS-kisoissa, joiden radat lienevät hyvin tarkkaan esikuviensa mukaisia.
Pelimuotoja tarjoillaan erilaisten vaihtuvien verkkohaasteiden lisäksi myös yksinpelinä ja erittäin positiivisena yllätyksenä saman sohvan kaksinpelinä.
Solo, eli yksinpelikategoriasta löytyy pikapeli, ura, muokattu championship ja koeajo. Näillä pärjää hyvän kotvan, mutta todellinen riemu repeää moninpelistä.
Moninpelistä hauskin on offline-osaston kahden pelaajan split screen tai maksimissaan kahdeksan kaverin oma, vuoropohjainen turnaus.
Online-osastolta löytyy perinteiset verkkokisat sekä kausihaasteet, joissa pelataan verenmaku suussa koko seuraavan vuoden ajan.
Big Benin toinen vuosi virallisena WRC-pelivalmistajana on tuonut mukanaan paljon uudistuksia, joista paras on yksinkertaisesti ajotuntuma. Peliä on äärimmäisen nautinnollinen ajella ratin ja poljinten kanssa, olipa sitten kokenut bensalenkkari tai aloittelija. Myös ohjaintuntuma on herkullinen. Ainoa miinus on varsin suppea autovalikoima, joka on virallisen WRC-lisenssin syytä. Toki niitä vanhoja B-ryhmäläisiä olisi voinut mallintaa mukaan. Vain VR-tukea odotellessa…
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.