Mainos

Hän on Joni Maisema! Kuka? Tietäjät tietää – muita tuskin kiinnostaa?

WWE-showpaini on jälleen kerran rantautunut pelikonsoleille, tuomaan testosteronintäyteistä feikkitappeluohjelmistoaan fanien itsensä koettavaksi. Tänä vuonna pelaaja voi käyttää luovuuttaan aiempaa enemmän, sillä kustomoitavissa on taistelijan ja tatamin lisäksi myös kokonainen show.

Vaikka WWE 2K16 ei onnistukaan yllättämään tai edes parantamaan aiempaa pelikokemusta vieläkään, saa pelin muokkaamiseen upotettua kiitettävästi aikaa ja intoa. Pelin hahmomuokkain saa vähänkin luovemman mielikuvituksen kierroksille ja lopputuloksina näin ainakin omalla Pleikkarillani ties minkänäköisiä transuja, vamppyyreja ja lihapäitä. Mahdollisuuksia on paljon ja kikkailu häiriintyneen hauskaa.

Mainos

Kaiken muokkaaminen onkin sitten WWE 2K16:sta ainoa oikeasti toimiva viihdyke. Pelaaminen ja tappeleminen on edelleen tuskastuttavaa. Kontrollit toimivat nykyisin jo viiveittä, mutta painitaktikointi ei vain onnistu olemaan nautinnollista pelattavaa. Yksinkertaista matsia ei ole mahdollista pelata, sillä combot ja väätöihin perustuvat venyttelyt ovat pakollinen paha ja todella tylsää peliviihdettä. Pitkään WWE-pelejä hipelöynyt on toki kotonaan, mutta show-paini on todella marginaaliväestön viihdettä, sillä se on liian hankalasti lähestyttävissä.

Lisäksi pelin animaatiot vaihtuvat keskenään todella töksähtelevästi, eikä grafiikka muiltakaan osin ole tätä päivää. Jopa pelin kuumimpana bonushahmona nähtävä Arnold Schwarzenegger näyttää huonolta lo-poly-kyhäelmältä – kumpanakin T-800-versiona.


Kasari-terminaattorilla on nykyään taas trendikäs keskijakaus.

Show'sta kun on kyse, niin show-meininki on onnistuttu tuomaan peliin todella hyvin. Tunnelma jokaisen ottelun alussa on parhaimmillaan hymyt huulille nostattavaa överismiä, mutta meininkia latistuu nopeasti ylipitkien introjen vain jatkuttua loputtomasti. Etenkin jos ottelijoita saapuu kentälle 6, on jokaisen intro-show katsottava vikisemättä, ilman skippaamisen mahdollisuutta. Kyllä ne kerran jaksaa katsoa, mutta liika on liikaa.

Pelimuotoja 2016-versiossa on todella monta, joten fanit viihtyvät pelin parissa varmasti kestoerektion saattelemana pitkään. Kenellekään muulle WWE 2K16 tuskin kuitenkaan tuo mitään sen suurempaa riemua, sillä pelattavuuden ja grafiikan ongelmat ovat viime vuosikymmentä. Ehkä Jenkkilässä tämä menee vielä läpi WWE:n suuren kansansuosion vuoksi, mutta Skandinaviassa WWE:llä pitäisi olla tarjottavanaan todellista laatua, hiottua pelattavuutta ja eSports-mahdollisuuksia.

Ja paljastatetaan nyt sitten lopuksi tietämättömille kuka se Joni Maisema on. Hän on tietysti John Cena, eli yksi WWE:n tähtihahmoista ja monen Hollywoodin roskaleffan lihapää.

Mainos