Mainos
27. kesäkuuta Euroopassa ilmestyvä Grid: Autosport puskee viimeisen Grid-sarjalaisen niin sanotuille vanhan sukupolven konsoleille. Xbox 360-, PS3- ja PC-pelaajat pääsevät nauttimaan uudesta ajomallista, joka osunee Grid-simulaation ja Grid 2 -arcaden välimaastoon, tuoden ajomallia lähemmäs realismia. 
 
 
Pelin tärkein osa-alue lienee tuttu ja turvallinen uramoodi, jossa pelaaja taistelee tiensä huippukuskiksi. Ura pitää sisällään viisi erilaista pääaluetta: touring, endurance, open wheel, street ja drift, joita pelaaja voi ajaa haluamassaan järjestyksestä. Auto- ja ajomallit poikkeavat mukavan paljon toisistaan eri kisamuodoissa. Kisoja pääsee ajamaan 100:lla eri radalla, 22 erilaisessa ympäristössä. Vaikeusastetta voi säätää erilaisilla asetuksilla mieleisekseen. Mitä vähemmän apuja, sitä enemmän kokemusta kertyy.
 
 
Grafiikkapuolella peli pinnistää hyvän näköistä kuvaa ulos vanhempien konsolien raudasta. Pelti kiiltää ja savu on upeaa. Lisäksi pelistä löytyy hauskoja pieniä yksityiskohtia, kuten driftissä mutkiin jäävä savu ja renkaista irtoava kumi. Sisäkuvakulma ei yritä kilpailla uuden konsolipolven graafikoilla, ja on ovelasti toteutettu syvyysefektin kanssa, kerrassaan mainiosti. Äänipuolella ei myöskään ole moittimista. Toivottavasti Grid 2 -ADHD-kommentoija on saanut lääkityksen kuntoon ja olisi hieman enemmän hiljaa ajon aikana.
 
Grid: Autosport vaikuttaa hienolta lopetukselta Grid-sarjalle, vanhan sukupolven konsoleille.

Kimmo Kajander

Mainos