Mainos
EA Sports on julkaisemassa syyskuun 14. päivä ulos vuosittaisen NHL-kiekkoilunsa. Allekirjoittanut kävi testaamassa ja juttelemasta pelistä ja sen tulevaisuudesta pelin päätuottajan Sean Ramjagsinghin kanssa.

Peliennakkotilaisuuden alussa NHL-pelisarjan vanhempi tuottaja Sean Ramjagsingh kertoi kuinka nyky NHL-kiekon nopeus ja nuorten jääkiekkoilijoiden nousu huipulle näkyy myös erittäin positiivisesti mitä tulee pelin kehittämiseen.

Gearit kuntoon.

Sosiaalisuuden ja itseilmaisun rooli on korostonut viime vuosina ja tämä näkyy erityisesti uudessa World of CHEL -moodissa. Alun esittelyssä näytettiin monia eri vaihtoehtoja miten pelaajaasi pystyy koristelemaan. Gearia löytyy aina räkeistä vaatteista aina hieman hillityimpiin NHL-takkeihin yms. CHEL:ssä pystyy pelaamaan NHL 18:sta tuttua Threes-tilaa omalla luodulla pelaajallaan, suosituinta pelimoodia EASHL:ää, uutta offline tilaa:Pro-Am, jossa pystyy tienaamaan pisteitä ja palkintoja. Näillä pelaaja voi avata uusia kohteita, kuten uusia takkeja, pipoja yms. merchia, sekä uusinta Ones-tilaa missä kolme pelaajaa pelaavat keskenään ja voittojen myötä pääsee isoimmille areenoille pelaamaan.

Mainos

Paljon muokattavaa, mutta maskeja ei pääse edelleenkään koristelemaan itse

Nyt voidaan pelata myös ulkojäillä. Areenoita löytyy useita, mutta aluksi aloitetaan pohjalta ja edetään isompaan Red Bullmaiseen spektaakkeliin.

Pelaajan muokkaamiseen on panostettu tänä vuonna siksi entistä enemmän. Pelistä löytyy peräti yli 900 avattavaa kohdetta.

Kysyin Ramjagsingh myös kysymystä, joten olen kysynyt häneltä aiemminkin Twitterissä ainakin neljän vuoden ajan. Kysymykseni koski maalivahtien maskien muokkaamista, jossa pystyisi muokkaamaan maskin desingnia samalla tavalla kuin muita varusteita.

– Tämä olisi vaikea toteuttaa, koska tähän liittyy pientä ristiriitaa oikeuksien omistamiseen. Kaikki pitää olla lisensöityä ja täten tämä aiheuttaa harmaita hiuksia siitä, kuka on designin oikea omistaja. Onko se maskin omistaja vai itse maalaaja. Tämän lisäksi kaikki designit pitää mennä vielä lakitiimin kautta etteivät ne muistuttaisi liikaa jo olemassa olevia maskeja, mutta minulla saattaa olla tulevaisuuteen joitakin ideoita, Ramjagsingh vihjailee.

Sean Ramjagsingh selittää kaiken uudesta Änäristä. Kuva: Kimmo Kautiainen

Suurin muutos itse pelaamiseen on täysin uusittu luistelu-moottori (Real Player Motion Technology, RPM). Pelatessani peliä tämän muutoksen huomasi heti. Muutos on suuri, sillä tämän jälkeen NHL 18:ssa pelaajien ohjaaminen tuntuu erittäin laiskalta ja jopa huonolta.
Uudessa NHL:ssä ohjaus tuntuu erittäin ”herkältä” ja pelaaja reagoi todella hyvin peukaloiden liikkeisiin.

Myös taklaamista on uudistettu. Ajoituksella, nopeudella ja pelaajien koolla on entistä enemmän vaikutusta.
Jokainen raaja on animoitu erikseen. Sen ansiosta taklauksetkin näyttävät vihdoin hyviltä.

Milloin pelimoottori menee vaihtoon?

Keskustelimme Sean Ramjagsinghin myös hieman enemmän pelin tulevaisuudesta sekä kysymyksestä, jota kaikki ovat kyselleet muutaman jo vuoden: ”Milloin NHL-sarja vaihtaa pelimoottorin Frostbiteen?”

Sean Ramjagsingh sanoi, että he ovat tarkasti katsoneet FIFA:n ja Maddenin siirtymistä uuteen pelimoottoriin ja katsovat sen kautta mikä olisi paras suunnitelma heille.

– Frostbite kuulostaa enemmän seuraavan konsolisukupolven muutokselta, koska siirtyminen uuteen moottoriin vaatii paljon resursseja ja aikaa. Igniten maksimointi ja parantelu on tällä hetkellä meille paras ratkaisu, Ramjagsingh sanoo.

Kysyttäessä mitä Sean haluisi lisätä peliin, jos aikaa olisi kehittää peliä esim. 3–5 vuotta, vastaus kuului…

– PALJON. Parasta aikaa meneillään on monivuotinen roadmap, joten tulevaisuudesta ei  haluta vielä puhua sen suuremmin, tuottaja kertoo.

Pääsin myös haastamaan NHL 18 -maailmanmestarin Erik ”EKI” Tammenpään ja vaihtamaan pari sanaa pelistä. Itse ottelussa allekirjoittanut otti 9 – 0 -häviön. Tammenpää kertoo tykkäävänsä NHL 19 -pelin ensituntumasta ja etenkin uudesta luistelumekaniikasta, joka tulee olemaan iso muutos pelisarjalle.

Taas astetta parempi kuin edellinen

Kaikenkaikkiaan NHL 19 vaikuttaa paljon suuremmalta harppaukselta kuin hyppy NHL 17:sta NHL 18:sta. NHL Legends -pelaajat ovat myös tulossa takaisin uuden NHL Alumni -sopimuksen myötä, ja suomalaisittain herkullisia paljastuksia vielä tulossa lähiaikoina.

Mainos
Edellinen artikkeliHampaattomiksi muokatut julkkiskuvat saavat aamukahvit lentämään – mutta onko tämä hauskaa vai pelottavaa?
Seuraava artikkeliTuore Hitman 2 -traileri toivottaa tervetulleeksi viidakkoon