Kuva: Mike Mozart
Mainos
Pitkäaikainen pelikauppaketju GameStop sulkee ovensa Suomessa vuoden 2020 kuluessa. Uutinen on merkittävä kolahdus fyysisten pelien vaihdantaan, sillä GameStop on yksi suurimmista uusien ja käytettyjen pelien ja pelituotteiden kauposta.

Pelikivijalkakauppojen bisneksen hiipumista on seurattu jo vajaa vuosikymmen, sillä digitaalinen pelimyynti on kasvanut merkittävästi. Käytännössä tällöin pelikaupoille ei jää enää sijaa markkinoilla, sillä provisiot pelimyynneistä ohjautuvat suoraan joko Sonylle, Microsoftille, EA:lle, Steamille, Ubisoftille, Blizzardille, Epic Gamesille, Rockstar Gamesille ja pelikoodeja välittäville verkkokaupoille kuten Kinguinille ja G2A:lle.

Prismat ja megamarketit myyvät jatkossakin fyysisiä pelejä, mutta niiden vaihtaminen onnistuu enää harvemmassa paikassa.

Mainos

Näin GameStop tiedottaa:

GameStop-liikkeet sulkeutuvat vaiheittaisesti Suomessa vuoden 2020 kuluessa. Liikkeiden sulkemispäivät ilmoitetaan liikkeissä ja verkkosivustolla. Verkkopalvelut ovat käytössä siihen saakka, kunnes viimeinen liike sulkeutuu.

Liikkeiden vaiheittaisen sulkemisen vuoksi asiakkaita pyydetään ystävällisesti huomioimaan seuraavaa 11.12.2019 lähtien:

  • GameStop lopettaa Lahjakorttien myymisen ja asiakkaita pyydetään käyttämään olemassa olevat lahjakortit niin pian kuin mahdollista auki olevissa liikkeissä niiden sulkeutumiseen saakka, taikka verkossa.
  • GameStop jatkaa Vaihtoarvon (Trade Credit) tarjoamista vain valikoiduille tuotteille. Se huomioidaan välittömästi samassa ostotapahtumassa alennuksena ostoksesta. Olemassa olevat Vaihtoarvot pyydetään käyttämään niin pian kuin mahdollista auki olevissa liikkeissä niiden sulkeutumiseen saakka, taikka verkossa.
  • GameStop lopettaa tason 3. kanta-asiakaskorttien myöntämisen ja asiakkaita pyydetään käyttämään jo olemassa olevat 3. tason Kanta-asiakaskorttiedut niin pian kuin mahdollista auki olevissa liikkeissä, taikka verkossa. Asiakkaille, joilla on 3. tason Kanta-asiakaskortti, joissa on vähintään kuuden kuukauden voimassaoloaika, annetaan 9,99 euron alennuskuponki. Alennuskupongit tulee käyttää liikkeissämme kolmen kuukauden kuluessa niiden myöntämisestä.
  • GameStop lopettaa GameProtection -lisäsuojan myymisen ja asiakkaita kehotetaan käyttämään olemassa oleva GameProtection –lisäsuoja tarvittaessa, soveltuvin osin, niin pian kuin mahdollista auki olevissa liikkeissä niiden sulkeutumiseen saakka.
  • GameStop lopettaa tulevien tuotteiden Ennakkovaraukset ja asiakkaita pyydetään näyttämään ostokuittinsa liikkeessämme täyden hyvityksen saamiseksi koskien käteisellä tehtyjä ennakkotilaustalletuksia. Koskien Vaihtoarvolla tehtyjä Ennakkovaraustalletuksia, asiakkaille tarjotaan seuraavasta ostoksesta alennus täydestä vaihtohinnasta.

Verkkosivuille tulee asiakkaillemme ohjeet koskien tuotetakuuseen perustuvia mahdollisia vaatimuksia, jotta heitä palvellaan asiaankuuluvalla tavalla myös jatkossa.

Asiakkaille huomautetaan ystävällisesti, että mikäli yllä lueteltuja asioita ei ole käytetty ennen liikkeiden tai verkkopalvelujen sulkemista, niiden käyttö ei ole enää optimaalista.

Mainos
Edellinen artikkeliGalaxy Note 10+ -puhelinta saa kohta Tähtien sota -teemaisena
Seuraava artikkeliPS4:n käyttöliittymä sai uuden 7.01-firmwaren – mitä se tuo mukanaan?