Mainos
Sony on ilmoittanut, että se nostaa PS5-konsolin hintaa. Microsoft kertoo pitävänsä hinnat samana, mutta kauppiaat eivät välttämättä toteuta laitevalmistajien ohjehintoja.

PS5:n hinta nousee kaikkialla maailmassa, Pohjois-Amerikkaa lukuun ottamatta.

Sony ilmoitti 25. elokuuta, että PS5:n hinta nousee ”globaalin talousympäristön, kuten korkean inflaation” vuoksi. Molempien PS5-mallien perushintoja korotetaan nyt välittömästi ympäri maailmaa, mikä näkyy jälleenmyyjillä ympäri maailmaa.

Mainos

Hinnat voivat nousta jopa sadalla eurolla, punnalla ja dollarilla maasta riippuen, kuitenkin 12,5 prosenttia keskimäärin.

– Vaikka tämä hinnankorotus on välttämätön, kun otetaan huomioon nykyinen maailmanlaajuinen talousympäristö ja sen vaikutus SIE:n liiketoimintaan, ensisijainen tavoitteemme on edelleen parantaa PS5:n toimitustilannetta, PlayStationin toimitusjohtaja Jim Ryan kirjoittaa PlayStation Blogissa.

PlayStation Blog -julkaisussa todetaan, että PS5:n hintaa ei koroteta Amerikassa, mutta ei mainita miksi.

Microsoft ei aio toistaiseksi nostaa hintoja. Pelimedia VGC tiedusteli Microsoftilta, aikooko yhtiö seurata esimerkkiä.

– Arvioimme jatkuvasti liiketoimintaamme tarjotaksemme faneillemme loistavia pelivaihtoehtoja. Xbox Series S -sarjan suositushintamme on edelleen alkaen 249,99 puntaa ja Xbox Series X -sarjan hinta on alkaen 449,99 puntaa, Brittien Xboxin tiedottaja vahvisti.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun yhtiö puhuu asiasta sen jälkeen, kun se kieltäytyi kommentoimasta Bloombergille aiemmin tänä vuonna, kun VGC kysyi konsolivalmistajalta, aikooko se nostaa konsoliensa hintaa.

Xboxin tilanne on kuitenkin vain tämänhetkinen. Hintapolitiikka saattaa hyvinkin muuttua vielä vuoden viimeisellä neljänneksellä tai ensi vuoden alusta.

Mainos