Mainos
PGA Tour 2K21 on jälleen yksi PGA-lisenssillä varustettu Golf-peli. Siinä missä kovat pelaa änäriä, älykkäät pelaa shakkia, mutta kuka pelaa Golfia?

EA Sports oli pitkään pitänyt hyppysissään PGA Tour Golf -lisenssiä. Pelisarja muistetaan mm. Tiger Woods PGA Tour Golf -peleistään. Liekö sitten lisenssi rauennut, EA:lta into kadonnut vai Tiger Woodsin naisseikkailujen tuoma negatiivinen julkisuus, kun PGA-lisenssi siirtyi 2K Sportsin hyppysiin.

2K on julkaissut muutaman The Golf Club -pelin, ennen PGA Tour 2K21 -peliään. Edellinen peli oli nimeltään The Golf Club 2019 featuring PGA Tour, eli melkoinen sanahirviö, joten on ymmärrettävää, että seuraavan pelin nimi lyhennettiin PGA Tour 2K21 -muotoon. PGA Tour -pelit, riippumatta julkaisijasta, ovat ammattilaisgolfiurheilupelejä, joissa suunnataan vahvasti realismin puolelle.

Mainos

Tarina, onko sitä?

PGA Tour 2K21 -pelin tarina on lähinnä pelaajan itsensä keksimä, simulaattoripelistä kun on kyse. MyCareer-pelimoodi pistää pelaajan kehittymään Golf-pelaajana osallistumalla erilaisiin Golf-turnauksiin. Hahmon ominaisuudet eivät muutu, mutta pelin edetessä saa parempia varusteita.

Erilaisia pelimoodeja on muitakin, kuin pelkkä MyCareer. Esimerkiksi Four Ball -tilassa pelataan 2 vs 2, joukkueen jäsenten lyöden vuoron perään ja yhteispisteissä voittanut joukkue

Tapaa Lerppu-Larssi. Hän on pelaajamme.

Hole’n’one?

Ohjaus pelissä on simppeliä. Valitaan suunta, vetäistään oikea ohjainsauva taakse jotta swingi alkaa ja oikea ohjainsauva eteen mittarin ollessa oikeassa kohdassa, jotta swingi viedään perille asti. Tätä ennen mailan ja pallon kohtaamisaluetta voi säätää, lisäksi paljon on säätövaraa suunnan, kaarteen, kierteen jne myötä.

Pelinä PGA Tour 2K21 on kuin lasillinen valitsemaansa maitoa. Se rastittaa kaikki tarvittavat kohdat, mutta unohtuu mielestä välittömästi kun pelihetki päättyy.

Ohjaamisessa ei ole mitään superhienoa, mutta ei myöskään juurikaan valitettavaa. Keskivertoa, muttei ehkä keskinkertaista huonossa mielessä.

On harmillista että peli ei tue liiketunnistusta, kuten Nintendo Wiin aikoihin golf-pelissä. Liiketunnistus olisi tuonut mielekkyytä lisää.

Pussihousut vai shortsit?

Nintendo Switchillä peli näyttää yllättävän jeessiltä. On varsin mukavaa napautella muutama reikä Handheld- tai kokoruudun-moodissa. Peli silloin tällöin ihan vähän nykäisee ruudunpäivityksessä. Onneksi tätä tapahtuu harvoin ja kyse on vain pienestä hikasta.

Äänimaailma tuo linnunluritusta, harvakseltaan kommentointia ja lisänä muuta pientä luonnon ääntä, pallon kilahtelua unohtamatta. Äänimaisema on kaikkea sitä mitä odottaakin Golfilta – perustuhinaa, muttei mitään ikimuistettavaa.

Tasoitusta vai golf-aplodit?

Realismiin painottuvat Golf-pelit ovat kuin Fast & Furious -elokuvat; kun on nähnyt yhden, on nähnyt kaikki (sori). Se mikä PGA Tour 2K21:ssa on mahtavaa, on kenttäeditori. Jos on aina halunnut suunnitella elämänsä huippuradan, nyt se onnistuu.

Lisäksi pelattavaa tulee täten periaatteessa loputtomasti, riippuen siitä tietysti, paljonko pelin pelaajat haluavat luoda lisää ratoja. Editori on kattava ja suhteellisen iisi käyttää. Paskamaista käytöstä tekee sen, että editorin laajuus on Switchille pikkaisen liikaa ja koko komeus takkuaa, kuin märän koiran turkki syksyisen mutakylvyn jälkeen.

Pelihahmonsakin voi luoda itse, mutta vanity-tuotteensa saa auki pitkällisellä grindailulla, sillä onhan kyseessä 2K:n peli.

Par vai baariin?

Jos haluaa Switchille perusvarman Golf-pelin, on PGA Tour 2K21 nappivalinta. Peli ei ole millään tavalla ikimuistoinen, mutta ei se huonokaan ole. Golfaaminen on hidasta ja meditatiivista puuhaa, joten suuria jännityksiä tästä on vaikea hakea muuta kuin greeniltä, ja voin sanoa sen vituttavan rankasti tässäkin pelissä, kun par lähestyy ja puttaus ja sentin vajaaksi.

Golf-tunnelmoiltiin silloin tällöin pelattavaksi PGA Tour 2K21 on kuin aromipesä; kyllä sitä silloin tällöin käyttää, mutta ei kehtaa myöntää kavereilleen käyttävänsä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
PGA Tour 2K21
63 %
Edellinen artikkeliUusi tekeillä oleva Resident Evil -elokuva kertoo alkuperäisen kartanotarinan pelille uskolliseen tapaan
Seuraava artikkeliDemocracy 4 -arvostelu – Presidentiksi Trumpin paikalle
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
pga-tour-2k21-arvosteluMitä tästä voisi sanoa? Perus golf-peli perusjutuilla. Kenttäeditori voisi olla mannaa, ellei se vetäisi Switchiä solmuun.