Mainos

Jouluaattoa edeltävänä päivänä ensi-iltaan saapuu Kummelitiimiltä uutta viihdettä lapsille,

Pikkukakkosesta tutusta Herra Heinämäki ja lato-orkesteri -sarjoista, joita on tehty jo vuodesta 1999 asti.

Mainos

Elokuvan ohjaajana toimii mm. Kummeli Kultakuume -elokuvan takaa löytyvä Pekka Karjalainen, joka kertoo elokuvan olevan puhtaasti lapsille suunnattu seikkailu, aikuisille suunnattujen Kummeli-satujen sijaan.

Me teemme koko perheen elokuvan, jossa on tasoja myös vanhemmille ja lapsille. Ei se haittaa, jos siinä on myös Kummeli-hauskaa aikuisille. Hyvähän se vaan on, Karjalainen naurahtaa.

Elokuvan päärooleissa nähdään kaikki Kummeleista tutut tähdet, niin Heikki Hela, Heikki Silvennoinen kuin Timo Kahilainenkin. Heidän lisäkseen cameorooleissa piipahtaa myös muita tuttuja. Itse ohjaajakin paljastaa näkyvänsä elokuvassa Aake Kallialan esittämän hahmon vaimona.

Tämä on kautta aikain toinen kerta kun näyttelen Aake Kallialan vaimoa, eli minä olin siinä se akka. Olin myös Kummeli Jackpotissa hänen bulgarialainen vaimonsa, Karjalainen kertoo.

Kummeli-tiimin valinta päärooliin oli luonnollista Heikki Helan esittämän Pikkukakkosroolin takia.

Tämän köörin muodostumiseen suurin syy oli se, että Timo Kahilainen on tuottaja ja toinen käsikirjoittaja. Sitten kun siihen ruvetaan ympärille kokoamaan tyyppejä, niin tietyt tyypit lähipiiristä, joiden kanssa on paljon tehty, otetaan näyttelijöiksi, Karjalainen paljastaa.

Kööri kasassa
Heikki Helan (vasemmalla) mielestä Herra Heinämäki olisi eläimenä porsas ja Adalmiinan (oikealla) mielestä Arska olisi kotikissa. Pekka Karjalaisen (keskellä) mielestä elokuvan hauskin hahmo on ehdottomasti Herra Heinämäki.

Elokuvan toisessa pääroolissa nähdään valkokangasdebyyttinsä tekevä Adalmiina Pelli, jonka Arska-hahmoa luullaan nimensä puolesta jatkuvasti pojaksi. Pelli kertoo pitävänsä näyttelemisestä erittäin paljon ja odottaakin jo innoissaan seuraavan mahdollisuuden saapumista. Hela tietää Adalmiinan puhelimen alkavan piristä vimmatusti 23. joulukuuta, joka on elokuvan ensi-iltapäivä.

Koska tiimillä oli jälleen erittäin lupsakkaa työstää kasaan kokoillan elokuvaa, eivät Hela ja Karjalainen sulje lainkaan pois uuden Kummelikomedian työstämistä.

– Tilausta holtittomalle huumorille varmaan olisi. Emme ole Kummeliryhmänä laittaneet mitenkään pillejä pussiin, mutta tällä hetkellä emme ole kirjoittamassa mitään. Ehkä kuitenkin jo keväällä aletaan miettimään uusia kujeita ja virityksiä, mutta nyt ei vielä ole informoitavaa siltä saralta, Heikki Hela paljastaa.

Teksti ja kuvat: Kristian Eloluoto

Mainos