Mainos
Brendan Greene, eli peliniciltään ”PlayerUnknown” kehitti battle royale -pelitilita Arma 2 – ja H1Z1 -peleille modien muodossa, jotka pohjautuvat Kinji Fukasakun, Battle Royale, nimiseen elokuvaan. Leffa puolestaan näki päivänvalonsa vuonna 2000.

Pelin juoni on, että läjä pelaajia isketään autiolle saarelle, ja se joka on viimeisenä hengissä voittaa kisan. Lisäksi saarella on sektorit, jotka poistuvat käytöstä ajan käydessä vähiin, jolloin poistettvan sektorin sisällä olevat pelaajat räjähtävät pommikaulapantojensa voimasta. PUBGissa homman pohja on sama, mutta ilman kolulutyttö/poika-asuja, räjähtäviä kaulapantoja ja aseet pitää löytää itse kartalta.

Voit katsoa varsinaista pelikuvaa räiskyvän läpän kera tästä:

Mainos

PlayerUnk..äh, siis PUBG sai oman stand alone -versionsa maaliskuussa vuonna 2017. Sen kehitti korealainen Bluehole. Sitä myytiinkin maalis–syyskuun välillä leppoisasti 13 mijoonaa kappaletta. Tammikuuhun 2018 mennessä oli sitä jo poistettu lähes 28 miljoonaa kipaletta. Sitä myös pelattiin samanaikaisesti enemmän kuin CS:GO- ja DOTA2-pelejä, jotka pitävät ykköspaikkaa Steamissa. Näitä seurasi Xbox One -versio ja nyt Pupki väännettiin myös Pleikkarille.

Syöksylaskulla maankamaralle.

Pelit vikkelästi käyntiin ilman vatulointia

PUBGin PS4 versio tarjoaa kolme karttaa, Erangelin, Miramarin ja Sanhokin. Lisäksi privaatin testiservun lumisen Vikendi-kartan. Pelin mukana siis tulee itse emopeli ja noin samankokoinen PTS-versio, jossa pelaajat pääsevät testaamaan uusia kenttiä, aseita, yms. ennenkuin ne julkaistaan itse peliin. Tapa on tuttu monista muistakin peleistä ja on hyvä tapa esitellä uusia metkuja muidenkin keskuudessa kuin vain testiryhmien.

Vastustajan kamat voi keräillä parempaan talteen

Pelissä tehdään oma pelaaja, jolle avautuu uutta gearia sen mukaan mitä pelaa. Sitten vaan hypätään kuljetuslentokoneen kyytiin joko solona tai ryhmissä, ja ulostaudutaan mieluisaan kohtaan karttassa, jonka jälkeen alkaa armoton verenpaineen nousu, näkökentän sumeneminen ja pahanolon tunne siitä, että kohta napsahtaa kuti otsaan jonkun elite-esports-pro-tattivispaus-360-no-scope-skillillä varustetun mouhon rynkystä, ja sitten voikin taas odotella seuraavan matsin alkua.

Pelaajaa saa kustomoitua melkoisesti

Ei mikään Fortnite

Peli on siis todella vaikea, ja luodit käyttäytyvät niinkuin luotien pitäisi käyttäytäkin. Tämä ei siis ole Fortnite-pelaajille tehty peli, vaan vaatii taktikointia, tarkkoja korvapareja ja reaktionopeutta. Sanoinko, että peli ei siis ole tehty Fortnitettäjille? Taisin sanoa.

Henk. kohtainen ennätys. Chicken dinneriin on vielä matkaa

Konsolikäännös maistuu muoville

Konsolikäännös tuntuu olevan tehty pikajuoksussa, kusi ruiskuten pitkin reisiä. Graafiset bugit, ruma ulkonäkö ja suorituskykyongelmat vievät kiinnostusta Pleikkapupkista nopeasti. Missään tapauksessa ei voi odottaa edes tasaisen 50 framen sekuntinopeutta, vaan peli jää sen alle ja joskus vähän enemmänkin.

Peliä voi pelata joko kolmannesta persoonasta tai silmistä kuvattuna, jotka kumpikin ovat omiaan erilaisissa tilanteissa, mutta tattien ohjeistamana se nyt on aivan helvetin sama mistä kulmasta katsoo, kun luoti läpäisee aivorungon ja särisevien mikkien takaa kuuluu kelvollista ja toksista vittuilua.

PUBGin PS4-versio ei ole läpeensä aivan niin kauhea kuin esimerkiksi Falllout 76, ja peliä päivitetään jatkuvasti ja optimoidaan paremmin, mutta kolmenkympin hintalappu on Pleikkari-versiolle mielestäni liian suuri. Silti pelaan tätä paljon mieluummin kuin Fortniteä, koska realismi tekee pelistä haastavan. Toivotaan vain, että tästä saataisiin vielä paremmin optimoitu versio, joka omaa tuen hiirelle ja näppäimistölle. En vaan jaksa ymmärtää kuka helvetti hommaa näppiksen ja hiiren pleikkarille… Ei se Ruth-tädin vanha Micra siitä kovempaa kulje, vaikka jalopuuratin siihen iskisikin.

Ole äänetön tappaja, ole julma rakastaja.

PUBG on ehdottomasti hauskinta kaverin/kavereiden kanssa kimpassa – tosin se saattaa aiheuttaa ikuiset, märkivät ja parantumattomat haavat kaverisuhteisiin. Pariskunnille en peliä suosittele, mutta jos et ole vielä Battle Royale -pelimuotoihin tutustunut ja piirroshenkinen Fortnite ei kiinnosta, niin testaappa tätä tai Call of Duty: Black Ops 4:n Blackoutia.

Mainos