Mainos
Supersuosittu PlayerUnknown’s Battlegrounds julkaistiin muutama viikko sitten Xbox One -konsoleille, konsolieksklusiivina. Peli on kuitenkin tekemässä tietään myös PS4:lle, mutta se ottaa aikansa.

Pelin nykyisen kehittäjäyhtiön ja PUBG Corp.:n toimitusjohtaja Chang Han Kim paljasti, että syy pelkkään Xbox One -julkaisuun oli Sonyn tiukassa politiikassa.

– Siinä missä PC:n Steam – ottaa myös Microsoft mielellään jakeluunsa Early-Access-kehitysvaiheessa olevia pelejä. Sen ansiosta keskeneräinen PUBG pääsi Xbox One -jakeluun. Sony on tämän asian suhteen joustamaton.

Kim kertoo, että Xbox One -versio kehitetään nyt täydellisen valmiiksi, jonka jälkeen se pääsee myös PlayStation-jakeluun.

Mainos

– Tämä on tällaista kehittelyä nyt. Opettelemme, että mitä konsolipelaajat oikeasti haluavat ja miten pelejä konsoleille kuuluisi tehdä, Kim tarkentaa.

Syynä itsekritiikille on pelin Xbox One -version saama rankka kritiikki, josta on kiittäminen keskeneräisyyttä ja hiomattomuutta, jota konsolipelaajat vaativat PC-pelaajia enemmän.

Mikä on PUBG?

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) on massiivinen monen pelaajan verkkopeli jonka on kehittänyt korealainen Bluehole. Pelin pääsuunnittelija on Brendan ”PlayerUnknown” Greene. Pelin idea perustuu Greenen aikaisempiin modeihin ARMA 2 -pelille. Pelissä enintään sata pelaajaa laskuvarjohyppää pelialueelle tarkoituksenaan kerätä aseita ja muita esineitä tappaakseen muut pelaajat. Käytettävissä oleva alue pienenee koko ottelun ajan joka ohjaa pelaajat lähemmäksi toisiaan. Viimeinen pelaaja tai joukkue voittaa kierroksen.

Peli julkaistiin Microsoft Windowsille Valven Steam Early Access -ohjelmassa maaliskuussa 2017. Pelistä tuli valtava hitti vuoden 2017 aikana. Maaliskuun early-access-julkaisusta sitä myytiin syyskuun loppuun mennessä noin puolen vuoden aikana 13 miljoonaa kappaletta, joka tarkoitti lähes 400 miljoonan US-dollarin tuloja. Pelillä oli marraskuussa 2017 ajoittain 2,8 miljoonaa yhtäaikaista pelaajaa, ja se oli ensimmäinen peli, joka ohitti Steam-palvelussa Valven omat pelit Dota 2 ja CS:GO:n.

Mainos