PlayStation 5 aloittaa suoratoistokokeilut – pilvipelaaminen on monen pelijätin intresseissä

Mainos
Sony Interactive Entertainment on julkistanut suunnitelmansa käynnistää pilvipalvelun suoratoisto PlayStation 5:lle tässä kuussa.

Pilvipelaaminen on kovassa suosiossa pelijättien suunnitelmissa. Microsoft on jo vuosia mantrannut, että pilvipelaaminen tulee olemaan pelaamisen ainut tulevaisuudennäkymä. Google kokeili Stadiallaan tekniikkaa, mutta se ei menestynyt, sillä palvelu tuli tarjolle liian aikaisin.

Sekä Microsoft että Sony ovat molemmat kehittämässä suoratoistopalveluja pelaamiseen, sillä elokuvapuolella Netflix, HBO ja muut mullistivat koko kotikatselun. Nyt Sony aloittaa suoratoistamisen isosti, mutta valikoidusti.

Mainos

PlayStation Plus Premium -jäsenille tarjottava ominaisuus otetaan käyttöön porrastetusti.

Sony suunnittelee julkaisua 17. lokakuuta Japanissa, 23. lokakuuta Euroopassa ja 30. lokakuuta Pohjois-Amerikassa.

”Valitut PS5-pelit tulevat olemaan saatavilla suoratoistoa varten, ja suunnittelemme satoja PS5-nimikkeitä tukemaan tätä uutta etua”, sanoo Hideaki Nishino, SIE:n alustakokemuksesta vastaava vanhempi varapuheenjohtaja.

Tuettuihin nimikkeisiin tulee kuulumaan Game Cataloguen tarjontaa, kuten Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Ghost of Tsushima, Mortal Kombat 11 ja Saints Row IV.

Joitakin pelaajien omistamia PS5:n digitaalisia nimikkeitä, kuten Resident Evil 4, Dead Island 2, Genshin Impact, Fall Guys ja Fortnite, on myös saatavilla suoratoistoa varten.

Pelikokeilut PS5-nimikkeille, kuten Hogwarts Legacy, The Witcher 3: Wild Hunt ja The Calisto Protocol, ovat myös käytettävissä.

Sonyn mukaan DLC ja pelin sisäiset ostokset ovat saatavilla myös PS5-pelien suoratoistoon.

Streaming-tarkkuusvaihtoehtoihin kuuluvat 4K, 1440p, 1080p ja 720p, 60 FPS ja SDR- tai HDR-ulostulo.

PS5-pelien suoratoisto tukee kaikkia PS5:n ääniominaisuuksia, mukaan lukien 5.1- ja 7.1-äänentoisto sekä Tempest 3D Audiotech.

Pelaajat voivat kaapata kuvakaappauksia ja nauhoittaa kolmen minuutin pituisen videon, joka ladataan PS5:n mediagalleriaan ja on saatavilla myös PS App -sovelluksessa.

Mainos