Mainos
Ensi vuoden odotetuin joululahja on julkistettu. PlayStation 5 on nimittäin vahvistettu tulevaksi kauppoihin loppuvuodesta 2020.

Laitteen viralliseksi nimeksi tulee PlayStation 5. Asian vahvisti SIE:n toimitusjohtaja Jim Ryan.

DualShock 5 -ohjain

Uutena isona uudistuksena on DualShock 5 -peliohjain, joka on varustettu haptisella väristimellä nykyisen vibran sijaan. Haptinen ohjain mahdollistaa esimerkiksi erilaisten pintojen tuntemisen peleissä. Nykyisin haptisia ohjaimia on käytetty mm. VR-kirurgiakoulutuksissa.

Mainos

Myös L2- ja R2-ohjaimiin tulee muutos. Jatkossa näihin voidaan asettaa jäykkyys, joka mahdollistaa paremman liipasintuntuman sotapeleissä ja erilaisen maastotuntuman autopeleissä.

DualShock 5 on aiempaa painavampi, mutta ei niin painava kuin Xboxin eliittiohjain. Sen akkukesto on parempi ja kaiutin paranneltu.

Uusi käyttöjärjestelmä

Käyttöjärjestelmä on myös kehittyneempi. Peleistä saadaan ruutuun tapahtumia, vaikka niitä ei pelattaisi. Esimerkiksi yksinpeliseikkailuista voidaan saada tietoa ruutuun ennakkotapahtumista ja verkkopeleistä tulostietoja.

Myös peliasennuksiin tulee enemmän vaihtoehtoja. PS5 tukee 100 gigan monsterilevyjä, joista pelit asennetaan nopealle SSD-levylle. Peleistä voidaan kuitenkin asentaa myös erikseen yksin- ja moninpelit, mikäli pelikehittäjät niin mahdollistavat. Tätä on jo kokeiltu pc:llä esimerkiksi Call of Duty: WWII:n tapauksessa onnistuneesti.

PlayStation 5 -konsolista tai sen ohjaimesta ei toistaiseksi ole julkaistu kuvamateriaalia. Sony paljastanee myöhemmin laitteen omassa tiedotustilaisuudessaan.

Mainos
Edellinen artikkeliBorderlands 3 -pelissä tarjolla jälleen uutta ja harvinaista juhlaloottia
Seuraava artikkeliJohn Wick Hex sai arvosanansa – näin peli rankattiin maailmalla