Mainos
PlayStation 5 -pelikonsolista nousee ajoittain artikkeleita eteen sekä verkkosivustoilla, että YouTubessa. Villinä vellovat huhut ovat kuitenkin usein pelkkää “kuumaa ilmaa”, eli klikkien kalastelun toivossa tehtyä huuhaata.

Ensimmäinen vakavasti otettavampi arvio PS5-konsolin lanseerausajankohdasta tuli finanssialalta, jossa yleensä varsin tarkkaan oikein ennustava asiantuntija, Michael Pachter arvioi PlayStation 5 -konsolin saapuvan vuonna 2019. Sittemmin hän on muuttanut arvionsa vuoteen 2020.

Mikäli sama kaava jatkuu…

Alkuperäisen PlayStationin ja PS2:n julkaisun välillä oli kuusi vuotta. Samoin PS2:n ja PS3:n. PS3:n ja PS4:n välillä oli puolestaan seitsemän vuotta. Mikäli sama kaava jatkuu, julkaistaisiin PS5 arviolta aikaisintaan vuonna 2020.

Mainos
PS5 saattaa jo tukea 8K-resoluutiota. Kuva on whatculture.com:n julkaisema havainnekuva.

Microsoftilla villi idea

Microsoft on jo heitellyt ilmoille ajatuksia, että Xbox One ei enää saisi uutta jatkoa uudella konsolilla, vaan Xbox One -konsolia voitaisiin päivittää eri osilla ajanmukaiseksi – kuten PC-tietokoneita. Microsoft ei kuitenkaan toistaiseksi ole kertonut, voisiko esimerkiksi Xbox One X olla sellainen pelikonsoli, jonka prosessori ja näytönohjain voisi olla plug & play -yhteensopiva siten, että kuluttajalle proseduuri olisi mahdollisimman vaivaton.

Nähdäänkö PS5-konsolia E3-messuilla kesäkuussa? Tuskin. PS4:n elinkaari on puolivälissä ja konsolilla menee kerrankin loistavasti. Miksi Sony sotkisi toimivaa kaupankäyntiään tuomalla hypeä uudesta konsolista jo nyt? Älkää siis uskoko kaikkia internethuhuja.