Mainos
Sony järjesti 27. kesäkuuta tiedotustilaisuuden toimittajille, jossa se paljasti tulevat suunnitelmansa PC-pelaamisen saralla.

Sony laajentaa PlayStation-brändiään PC-puolelle – ei kuitenkaan softa- vaan hardware-puolelle.

Sonyn uusi pelituotteiden alabrändi kantaa nimeä Inzone ja se keskittyy peliteknologiaan kuten kuulokkeisiin ja PC-pelinäyttöhin.

Mainos

Sony julkaiseekin siis PC:lle ensimmäisessä aallossa kolmet pelikuulokkeet ja kaksi pelinäyttöä.

Sony uskoo tuotteiden olevan kilpailukykyisiä ja pärjäävän hyvin jo kovassa kilpailussa, jota hallitsevat HyperX, Razer, Logitech, Steelseries, Corsair ja Asus.

– Kuulokkeiden ja näyttöjen hinnat pohjautuvat vertailuun, mutta Sonylla on myös omat laatutekniset asiansa, jotka perustelevat kyseisiä hintoja, Sonyn pr-osastolta kerrottiin.

Inzone-headsetit

Inzone-headsettejä on kolme erilaista. Niiden työnimet ovat H3, H7 ja lippulaivamalli H9.

Kaikki kuulokkeet sisältävät PS5-konsolista ja virallisista PS5-kuulokkeista tutun spatiaalisen 360-virtuaaliäänen, jolla voi kuulla kaiken ympärillä olevan ja paikallistaa, mistä äänet kuuluvat.  Tämä toimii Sonyn mukaan parhaiten Call of Duty -tyylisissä moninpeleissä.

360-ääni optimoidaan samaan tapaan kuin PS5:llä omaan korvaan sopivaksi. Pohjaksi japanilaiset ovat skannanneet valtavan tietokannan tokiolaisten korvalehdistä, joita on käytetty tuotekehityksen tukena.

Spatial-ääni toimii samaan tapaan kuin DTS ja Dolby Atmos, mutta on Sonyn omaa teknologiaa.

Sonyn mukaan äänenlaatu on mennyt mukavuuden edelle, mutta siihen on myös panostettu siten, että tuntien mittaiset pelisessiot ovat mahdollisia. Lippulaiva H9:ssä on nahkaa ja edullisimmissa nylonia.

H9:n erottaa ulkoisesti vain sinisestä led-valosta, jota ei löydy halvimmista malleista.

Kuulokkeiden hälynpoisto toimii kahdella omalla mikrofonillaan, jotka analysoivat ulkoista ääntä. Tavoitteena poistaa jopa puolison hölinät ja ikkunasta kuuluvat rääkymiset ja naapureiden paneskeluäänet. NC/AMB-kytkimellä voidaan aktivoioida, hälynpoisto, ambient, eli toiminto, jolla kuulee itse kaikki ulkopuoliset äänet tai off, eli tehoste kokonaan pois päältä.

Kuulokkeita koristaa joustava ja taivuteltavat puomimikrofoni sekä äänenvoimakkuusliukukytkin, jolla voidaan painottaa peliääniin tai chattiääniin.

Mitä maksaa?

H3-kuulokkeilla on hintaa noin 100 euroa. Sillä saa langalliset kuulokkeet, nylonia ja 360-spatiaaliäänen.

H7 maksaa puolestaan 230 euroa. Ne ovat langattomat ja akkukestoa on jopa 40 tuntia – eli kaksi päivää pelaamista putkeen. 10 minuutin pikalatauksella saa tunnin lisää käyttöaikaa, mutta USB kytkettynä kuuloketta voi käyttää ja ladata samaan aikaan.

Lippulaivamalli H9 maksaakin sitten jo 300 euroa. Sekin on langaton, mutta nylonin sijaan saa nahkaa. Akku kestää tosin vain 32 tuntia, vaikka kohinanvaimennus olisi pois päältäkin. Sen sijaan tilalle saa led-valot.

Gaming-pelinäyttö

Pelinäyttöjen saralla Sony tuo markkinoille kaksi Inzone-näyttöä halvemman M3:n ja lippulaivamallin M9:n. Ne ovat selvästi suunniteltuja pelaamiseen, ei grafiiseen suunnitteluun tai jyystön katsomiseen.

Näytöissä on yhden millisekunnin virkistystaajuus ja M9:ssä 4K-resoluutio 60p- ja 144p-tuella.

Full Array LED takaa esittelyn mukaan valoisammat valot ja mustemmat mustat. Lisäksi HDR10 ja konsolipuolelta tuttu Auto HDR ovat tuettuina – Auto HDR tosin vain PS5-konsolin kanssa pelattaessa.

Kuvatilakikkailuja löytyy enemmänkin. Näytöt tukevat Auto genre -kuvatilaa, eli tilaa, jossa voi vaihtaa kuvatilaa pelattaessa ja leffoja katsottaessa. Käyttäjän ei tarvitse välittää kumpaa sisältöä nautitaan.

Gaming assist, säätää itse kirkkautta ja kontrastia, jotta pelikuva olisi selkeämpi. Black Equalizer säätää varjot auki, jotta kukaan ei jää varjoihin piilottelemaan.

Lisäksi näyttöön voi kytkeä päälle esiasetetut crosshairit, joilla näyttö korvaa pelissä olevan tähtäimen omiin tarpeisiin sopivammalla.

Mitä maksaa?

Sony ilmaisi, että M9:n hintalappu tulee olemaan noin 1300 euroa, mutta M3:n hinta vahvistuu vasta syksyn aikana. Tämänhetkisen tiedon mukaan se asettuisi noin 800 euron hujakoille.

Kaikkia Sonyn uusia Inzone-laitteita voidaan ohjata ja säätää PC:llä Inzone Hub -sovelluksella samaan tapaan kuin kilpailijoidensa pelivarusteita.

Mainos