Mainos
Sony on julkistanut, että PlayStation VR2 julkaistaan helmikuussa.

Uusi VR-visiiri julkaistaan virallisesti 22. helmikuuta 2023.

Hinnaksi tulee 599,99 euroa, ja se sisältää PS VR2 -visiirin, PS VR2 Sense -ohjaimet ja stereokuulokkeet.

Mainos

Tämä tekee PlayStation VR2:sta kalliimman kuin itse PlayStation 5 -konsoli, joka maksaa tällä hetkellä ohjehinnaltaan 549,99 euroa lähes maailmanlaajuisen hinnankorotuksen jälkeen.

PlayStation Blogissa julkaistussa viestissä Sonyn oheislaitteista vastaava varapuheenjohtaja kutsui helmikuun päivämäärää ”alustavaksi lanseerausvaiheeksi”.

Tarjolla on myös 649,99 euroa maksava paketti, joka sisältää PlayStation Storen kuponkikoodin Horizon Call of the Mountain -peliin.

Erillinen latausasema kuulokkeille tulee myyntiin 49,99 € hintaan, jonka avulla pelaajat voivat ladata PS VR2 Sense -ohjainta pitäen PS5-konsolin USB-portit vapaina.

PlayStation VR2:n ennakkotilaukset alkavat 15. marraskuuta, ja pelaajat Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Belgiassa, Alankomaissa ja Luxemburgissa voivat aluksi ennakkotilata vain virallisen PlayStation Direct -kaupan kautta.

Sony vahvisti syyskuussa, että PlayStation VR2 ei ole taaksepäin yhteensopiva PlayStation VR -pelien kanssa.

PlayStation Blogin podcastissa alustakokemuksesta vastaava SVP Hideaki Nishino väitti, että ”PSVR-pelit eivät ole yhteensopivia PSVR 2:n kanssa, koska PSVR 2 on suunniteltu tarjoamaan aidosti seuraavan sukupolven VR-kokemus”.

– PSVR 2:ssa on paljon kehittyneempiä ominaisuuksia, kuten täysin uudet ohjaimet, joissa on haptinen palaute ja mukautuvat laukaisimet, sekä inside-out-seuranta, silmien seuranta kuulokkeissa ja 3D-ääni, jotka kaikki yhdistyvät tietysti. Tämä tarkoittaa siis sitä, että PSVR 2:n kehittäminen vaatii täysin erilaista lähestymistapaa kuin alkuperäisen PSVR:n, Nishino sepitteli.

Mainos