Mainos
PlayStation VR2:n voi nyt ennakkotilata ilman osto-oikeuskuponkeja.

Jokainen, jolla on PlayStation-tili, voi ennakkotilata PSVR 2:n PlayStation Directistä.

Osto-oikeuskuponkeja sähköpostitettiin alun perin kolme viikkoa sitten, mutta uudet kutsumattomat ennakkotilaajat saavat täsmälleen saman toimitusarvion 22.-28. helmikuuta. Tarkoittaako tämä, että kysyntä on vähäisempää kuin Sony odotti?

Mainos

Sony ennakoi PSVR 2:n olevan ”paljon suositumpi” kuin alkuperäisen ja suunnitteli valmistavansa 2 miljoonaa kappaletta maaliskuuhun mennessä. Mutta 550 euron hinta järkytti monia potentiaalisia ostajia, kun se paljastettiin lokakuussa, ja kulutuselektroniikkaan käytetyt varat ovat yleisesti ottaen laskussa inflaation noustessa.

Teknisesti paljon parempi, mutta pelit määrittävät suosion

PSVR 2 tuo kuitenkin merkittäviä parannuksia alkuperäiseen verrattuna. PSVR 2:n liitäntä tapahtuu yhdellä USB-C-kaapelilla, ja siinä on kamerat, jotka mahdollistavat sisäpuolisen seurannan. Siinä on huomattavasti korkeamman resoluution näytöt, laajemman näkökentän linssit, silmäseuranta, pään värähtely ja ergonomiset ohjaimet, joissa on peukalokepit ja erittäin todenmukainen haptiikka.

PSVR 2 ei ole yhteensopiva alkuperäisten PSVR-pelien kanssa, mutta monien kehittäjien odotetaan porttaavan nimikkeitään. Sony kertoi sijoittajille, että VR-visiirit tulevat markkinoille ”yli 20 merkittävän ensimmäisen osapuolen ja kolmannen osapuolen nimikkeen” kanssa, mukaan lukien Horizon Call Of The Mountain ja Resident Evil Village.

Lopulta laitteen suosion määrittää sille julkaistavat pelit. Ennakkogalluppimme perusteella suomalaisia ei kiinnosta tällä hetkellä laitteen julkaisupelit (edellä mainittuja lukuunottamatta), sillä moni peli näyttää jälleen PSVR 1:n tapauksen kaltaiselta muutman tunnin VR-demolta. Toivottavasti VR-pelikanta siis laajenee PC:n kaltaiseksi, jossa tarjontaa on runsaasti laidasta laitaan.

Mainos