Mainos
PlayStationin eksklusiiviset pelit eivät ilmesty jatkossakaan PC:lle julkaisupäivänä, sillä yhtiö uskoo PC-pelaajien hankkivan PS5:n tulevia eksklusiivisia jatko-osia varten. PC-pelaajien mielestä ajatus on harhainen.

PlayStation on tuonut useita suuria pelejään PC:lle vuosia alkuperäisen julkaisun jälkeen, kuten Horizon Zero Dawn ja God of War.

PlayStationin uusi toimitusjohtaja Hermen Hulst kertoi, että strategiana on houkutella PC-pelaajia PS5:lle tarjoamalla eksklusiivisia jatko-osia, kuten God of War Ragnarok.

Mainos

Live-palvelupelejä, kuten Helldivers 2, julkaistaan sekä PC:lle että PS5:lle samanaikaisesti, mutta suuret yksinpeliseikkailut saapuvat PC:lle vuosien viiveellä.

Yhtiö toivoo löytävänsä uusia yleisöjä, jotka ovat kiinnostuneita pelaamaan jatko-osia PlayStation-alustoilla. Strategia on samankaltainen kuin PlayStationin pyrkimykset laajentaa brändiään muihin medioihin, kuten televisiosarjoihin ja elokuviin.

Aihe on herättänyt eri foorumeissa huutonauruisan epätoivoista keskustelua. Ajatus siitä, että Sony julkaisee esiosan PC:lle ja jatko-osan vain Pleikkarille on suuri vitsi. PC-pelaajat pelaavat keskusteluiden mukaan ennemmin muita PC-pelejä kuin investoivat Pleikkariin hyvän jatko-osan vuoksi. Ja hyvää kannattaa odottaakin, sillä God of War Ragnarok on seuraava PS5:n siirtyvä eksklusiivinen peli – eikä PC-pelaajien toden totta tarvinnut ostaa PS5-konsolia sitä varten.

Sen sijaan Pleikkarin johdon kannattaisi nähdä PC-pelaajat aivan omana pelaajaporukkanaan, ja hyödyntää PC:n etuja konsoleita monipuolisemmin.

Mainos