Mainos
Yhtiö on vahvistanut, että Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryan luopuu tehtävästään.

”Sony Interactive Entertainment (SIE) ilmoitti tänään, että SIE:n toimitusjohtaja Jim Ryan on tehnyt päätöksen lopettaa tehtäväsään maaliskuussa 2024 lähes kolmenkymmenen PlayStation-vuoden jälkeen”, Sony kertoi tiedotteessaan keskiviikkona.

”Ryanin tukemiseksi siirtymävaiheessa Sony Group Corporationin toimitusjohtaja, operatiivinen johtaja ja talousjohtaja Hiroki Totoki ottaa SIE:n puheenjohtajan roolin lokakuun 2023 alkaen. Totoki nimitetään SIE:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 1. huhtikuuta 2024 alkaen samalla, kun hän jatkaa nykyisessä tehtävässään Sony Group Corporationissa.

Mainos

Totoki tekee tiivistä yhteistyötä Sony Group Corporationin hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan Kenichiro Yoshidan ja SIE:n johtoryhmän kanssa auttaakseen määrittelemään PlayStationin tulevaisuuden seuraavan luvun, mukaan lukien SIE:n toimitusjohtajan tehtävän seuraaminen.”

Omassa lausunnossaan Jim Ryan viittasi vaikeuksiin sovittaa yhteen kotielämänsä Euroopassa ja työtehtävänsä Pohjois-Amerikassa.

– 30 vuoden jälkeen olen tehnyt päätöksen jäädä eläkkeelle SIE:stä maaliskuussa 2024, hän sanoi.

– Olen nauttinut tilaisuudesta tehdä työtä, jota rakastan hyvin erityisessä yrityksessä, työskennellessäni hienojen ihmisten ja uskomattomien kumppaneiden kanssa. Olen kuitenkin huomannut, että on yhä vaikeampaa sovittaa yhteen Euroopassa asumista ja Pohjois-Amerikassa työskentelyä. Lähden, koska minulla on ollut etuoikeus työskennellä tuotteiden parissa, jotka ovat koskettaneet miljoonien ihmisten elämää kaikkialla maailmassa. PlayStation tulee aina olemaan osa elämääni, ja suhtaudun SIE:n tulevaisuuteen optimistisemmin kuin koskaan. Haluan kiittää Yoshida-sania siitä, että hän on luottanut minuun niin paljon ja että hän on ollut uskomattoman herkkä ja kannustava johtaja, Ryan kiitteli.

Sonyn konsernijohtaja Kenichiro Yoshida ylisti Ryania.

– Jim Ryan on ollut inspiroiva johtaja koko toimikautensa ajan, mutta ei koskaan niin hyvin kuin valvoessaan PlayStation 5:n lanseerausta keskellä maailmanlaajuista COVID-pandemiaa. Koko SIE:n tiimin poikkeuksellinen saavutus on jatkunut tasaisesti, ja PlayStation 5:stä on tulossa SIE:n menestyksekkäin konsoli tähän mennessä.

– Olen valtavan kiitollinen Jimille kaikista hänen saavutuksistaan. Kunnioitan Jimin päätöstä päättää pitkä ura Sonyn palveluksessa, joten minun on tehtävä tärkeä päätös hänen seuraajastaan, kun otetaan huomioon Game & Network Services -liiketoiminnan merkitys. Olemme keskustelleet tiiviisti ja määritelleet uuden johtorakenteen. Tavoitteenamme on saavuttaa Sony-konsernin jatkokehitys ja -kasvu tuomalla Game & Network Services -liiketoiminnalle entistäkin suurempaa menestystä.

Ryan on valvonut PlayStation-liiketoimintaa vuodesta 2019 lähtien, mukaan lukien PlayStation 5:n lanseeraus.

Brittiläinen johtaja on työskennellyt Sonyn PlayStation-osastolla lähes 20 vuotta, ja aiemmin hän on toiminut SIE:n Euroopan liiketoiminnan pomona ja globaalin markkinoinnin johtajana.

Hänet tunnetaan myös usein epäsuosituista lausunnoistaan, kuten vuonna 2017, jolloin hän kyseenalaisti, miksi kukaan haluaisi pelata vanhempia PlayStation-pelejä.

Mainos