Mainos
Nintendo Switch saa ensimmäisen kunnon Pokémon-pelinsä Pokémon Yellow -remaken muodossa. Lisäksi samalla julkaistiin Pokeball Plus -ohjain. Pääseekö näillä eväillä kunnolla Pokémon-kouluttajaksi?

Pelin tarinassa nuori kouluttaja saa ensimmäiseksi Pokémonikseen Eeveen (tai Pikachun) ja lähtee keräämään ”poksuja”, sekä selvittelemään pahamaineisen rakettiryhmän touhuja. Siinäpä se stoori.


Päätoimittajamme purki pelipaketin. Tällainen setti sieltä tuli.

Mistä on kyse?

Pokémon-pääsarjan pelit lyhyesti: pelaaja on Pokémon-kouluttaja, ja hänen missionaan on kerätä kaikki erilaiset poksut. Välissä taistellaan muiden kouluttajien pokémoneja vastaan. Pelaaja ei kerää kokemuspisteitä, mutta hänen Pokémoninsa keräävät. Pelit ovat JRPG-pelejä muistuttavia, mutta yleisesti aika kepeällä otteella ja nuorten makuun sopivia.

Mainos

Pelin mukana pokepallo

Pokémon: Let’s Go Eevee! saapui arvosteluun kera Pokeball Plus-ohjaimen. Eevee versiossa pääpoksukseen saa Eeveen ja vastaavasti Pikachu versiossa Pikachun.

Tarinallisesti näillä ei kahdella versiolla ei juuri eroa ole. Let’s Go -pelit ovat alunperin kaksikymmentä vuotta sitten Pokémon Yellow -nimellä GameBoylle ilmestyneen pelin remakeversioita, huimasti paremmalla grafiikalla ja kätevillä uudistuksilla. Pelaaminen sujuu parin napin voimalla ja hommaa on jonkun verran suoraviivaistettu. Tarinallisia muutoksia on myös hieman, mutta hommassa on silti sopivan verran nostalgiaa mukana. Grafiikat tuntuvat siltä, kuin millaisiksi ne oli alunperin mielikuvissaan GameBoyn pikkupikseleistä kuvitellut.

Potkua Pokémon Go -mobiilihitistä

Eroa aiempiin poksupeleihin on Pokémonien metsästystavassa. Let’s Go -pelit adoptoivat mobiilihitti Pokémon Go:sta pallojen heittelymetsästyksen. Tämä korvaa aiemman taistelulla väsyttämisen. Harvinaisempia pokémoneja vastaan joutuu toisinaan taistelemaan ennen kaappausmahdollisuutta. Pelissä on tästä muutoksesta huolimatta valtava määrä taisteluja muita kouluttajia vastaan, joten peli tavallaan ottaa kummankin maailman parhaat puolet sopivasti yhdistelemällä. Hauskaa on myös uudistus, jossa Pokémonit näkyvät kentällä käppäilemässä.

Aiemmissa peleissä taistelut olivat lähinnä satunnaisia ruohikossa tapahtuvia kohtaamisia. Nyt on mahdollista napata juuri ne poksut kun haluaa. Kiinnisaaminen kasvattaa pelaajan maksimissaan kuuden pokémonin taistelutiimin expaa, joten hyötyä löytyy myös turhien poksujen kaappaamisesta. Kaappaamalla samaa poksua useamman peräkkäin, keryttää combo-mittaria, ja mitä isompi combo, sen parempia poksuja saapuu.

Ristikkäistuki on kyseenalainen

Pelissä seikkailaan eri kaupungeissa ja reiteillä, jutellaan ihmisille, suoritetaan tehtäviä ja pyritään voittamaan kaupungeista löytyvien pokémon-salien pomot. Kahdeksan pomoa voitettuaan, pääsee vielä neljän eliittikouluttajan kimppuun. Suhteellisen hauskaa puuhastelua ja Pokémonien kerääminen tarpeeksi koukuttavaa.

Let’s Go -peleissä ei ole niin paljon erilaisia puuhia, tai syvällisempää tarinaa, kuin uudemmissa 3DS:lle ilmestyneissä Pokémon-peleissä, mutta eipä se haittaa, kun meininki on sopivan jouhevaa ja tarina etenee kuin Pokémon-sarjaa seuraisi.

Pokémon Let’s Go -pelit on mahdollista yhdistää Pokémon Go -peliin ja tuoda Pokemon Go -pelistä Pokémoneja Let’s Go -peliin. Tämä on tosin mahdollista vasta kun Let’s Go:ta on pelannut useita tunteja ja päässyt oikeaan kaupunkiin. Hyötyarvo näyttäisi olevan kyseenalainen.

Let’s Go muuntaa Pokémon Go -pelistä tuotujen Pokémonien CP-arvot leveleiksi Let’s Go -pelissä, ja minulle jäi sellainen olo, että muunnos on enemmän heikentävä kuin tasavertainen.

Tuotuja Pokémoneja ei myöskään saa heti, vaan ne pitää metsästää safarilla.

Kaikkia erilaisia Pokémon Go pelin poksuja ei saa tuotua, vaan tuotavat on rajoitettu alkuperäisten Pokémonien noin 150 erilaiseen poksuun. Yhdistämismahdollisuus on hauska, mutta vähän turha lisä.

Aikuinen mies kaupunkikorttelissa, rööki suussa ja poképallo kourassa

Pokeball plus -ohjain on noin golf-pallon kokoinen, Pokepalloa muistuttava, värivalot piilottavalla tatilla ja yhdellä napilla, liiketunnistiimella ja pienellä kaiuttimella varustettu härpätin. Tattiohjain tuplaa myös nappina, joten itse laitteesta ei siis löydy kuin kaksi nappia. Tämän enempää ei Let’s Go pelissä tarvitse. Se kertoo myös jotain pelin suoraviivaistamisesta.

Valintanappi on tatin kanssa samasaa, joten virheliikkeitä tulee silloin tällöin iskettyä, joka tapahtuessaan ärsyttää suunnattomasti. Onneksi parempaa käyttää oppii ajan mittaan. Let’s Go pelissä Pokémonien kaappaaminen tapahtuu Pokeball plussaa käyttäessä palloa heilauttamalla. Immersio on kuolaa erittävän herkullista. Vihdoin voi olla kuin aito Poksutraineri!

Pokeball Plus sopii yhdistettäväksi myös mobiilipeli Pokemon Go:n kanssa. Tällöin ohjain ilmoittaa värinällä ja pienellä valoefektillä lähistöllä kaapattavista poksuista. Nappia painamalla käynnistyy kaappaus, ja valot kertovat onnistuiko pelaaja vai ei. Sama homma pokestoppien kanssa, tosin näissä ei epäonnistumisen pelkoa ole. Melko helppoa, ja ah, niin tyylikästä, näin päälle kolmekymppisenä, karvaisena, mörököllin näköisenä kulkea pitkin öisiä katuja poképalloa tuijotellen.

Let’s Go -pelistä saa laitettua yhden poksun lenkille pallon sisään, ja kyseinen poksu keräilee sitten expaa ja tavaroita pelaajan lenkitellessä itseään pitkin kyliä. Välillä pokepallosta kuuluu ääniä, kun pallon sisällä oleva poksu haluaa huomiota. Jee. Tamagotchi-flashback! Pallossa oleva poksu pyörättelee pokestopit pelaajan puolesta, joten pelaaja voi keskittyä pelkkään metsästykseen ja coolilta näyttämiseen.

Onko rahansa arvoinen?

Pokémon Let’s Go -pelit näyttävät ja kuulostavat hyviltä. Pelaaminen on hauskaa ja koukuttavaa. Pokéball Plus on melkeinpä ainoa oikea tapa pelata itsetietoiselle Pokekouluttajalle. Pallon hiplailu kylillä herättää varmasti ohikulkijoissa intohimoja.

Pelissä on pelattavaa pariksi kymmeneksi tunniksi, eikä aika juuri käy pitkäksi. Onnistunut modernisointi, jossa sopivasti uutta ja nostalgiaa. Ei tämä vielä se odotettu Switchin oma uusi upea Pokémon-tarina ole, mutta tarpeeksi hyvä pitääkseen mielenkiintoa yllä. Oheistuotteena pelaaja saattaa jopa poistua konsolin ääreltä ulos maailmaan lenkille pokémonin kera! Huh huh!

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Pokémon Let's Go
84 %
Edellinen artikkeliTämä on Red Dead Redemption 2:n hauskin bugi: pelaa alastomalla Arthurilla ja esittele karvapeppua kaikille
Seuraava artikkeliJust Cause 4 -arvostelu – Monella tapaa huonompi kuin edellinen osa
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
pokemon-lets-go-eevee-arvosteluPelissä on pelattavaa pariksi kymmeneksi tunniksi, eikä aika juuri käy pitkäksi. Onnistunut modernisointi, jossa sopivasti uutta ja nostalgiaa. Ei tämä vielä se odotettu Switchin oma uusi upea Pokémon-tarina ole, mutta tarpeeksi hyvä pitääkseen mielenkiintoa yllä. Oheistuotteena pelaaja saattaa jopa poistua konsolin ääreltä ulos maailmaan lenkille pokémonin kera! Huh huh!