Mainos
Taas on tullut aika kerätä kaikki Pokemonit,tällä kertaa Havajin tyyppisessä maisemassa. Ultra-versiot tuovat 3DS:lle eräänlaiset ohjaajan versiot Sun- ja Moon-tarinoista.

Edessä on muutto Melele-saarelle Alolan saaristoon ja siitä suoraan Pokémon-kouluttajaksi. Kaikki tuntuu olevan hyvällä mallilla, lämpimässä maisemassa, mutta taustalla liikkuu muutama oudosti pukeutuva vierailija ja he tuovat mukanaan synkkiä uutisia…

Mainos

Pokémon Ultra Sun ja Moon ovat eräänlaiset ohjaajan versiot Game Freakin kehittämistä Sun ja Moon pelistä. Edelleen ollaan samalla Alolan saaristolla ja paljolti mestat ovat edelleen samoja. Muutamia uusia rakennuksia on tullut mukaan ja tarina on saanut paljon lihaa luidensa ympärille. Lisäksi post-game osuus on täynnä herkkuja sinne asti pääseville.

Koulutusseikkailu runsain sivujuontein

Pokémonien premissi niitä tuntemattomille on simppeli: pelaaja pelaa nuorta kouluttajaa, joka alussa saa valita kolmesta Pokémonista ensimmäisensä. Tästä alkaa seikkailu, jossa on sivujuonteita ja paljon Pokémoneja napattavaksi.

Peli on kuin melko leppoisa JRPG, jossa pelaajahahmojen sijaan Pokémonit hoitavat taistelun. Kuusi Pokémonia kerrallaan on mahdollista raahata mukanaan, ylimääräisten mennessä automaattisesti talteen. Pokémon keskuksissa voi käydä vaihtamassa joukkueen sisältöä. Pokémonit kehittyvät taistelujen mukana, ja kehittyessään saavat uusia hyökkäyksiä, jotka eivät aina välttämättä ole parempia kuin aiemmat. Lisäksi jokaisella Pokémonilla on omat lajityyppinsä ja tätä myöten vahvuudet ja heikkoudet toisia Pokémoneja vastaan. Taktikointia tarvitaan joukkueen muodostukselle ja Pokémonien kehittämiselle, eikä taistelut juuri koskaan, tarinan mukana edetessä, ole läpihuutojuttuja.

Ultra Sun ja Moon sisältävät tutuista Pokemoneista Alola-versiot, lisäksi mukana on myös paljon uusia Pokémoneja napattavaksi. Uusia Ultra Beasteja sekä Totemon-pokémoneja, jotka ovat normaaleista Pokémoneista valtavia versioita, on mahdollisuus napata. Tuttuun tapaan kummallakin pelillä on muutamat omat ekslusiiviset Pokémoninsa, joten kaikkien Pokémonien kaappaamiseen tarvitaan pelin ulkopuolista apua.

”Peli ei tue 3D:tä, mutta käyttää siitä vapautuvan tehon hyviin ja persoonallisiin grafiikoihin”

Tarinankerronnallisesti peli vetää hyvin mukaansa, ja tapahtumat ovat mielenkiintoisia. Lokaatiot vaihtelevat sopivasti ja sivujuonteita löytyy tarpeeksi, jotta sivupoluilla käynnit ovat mielenkiintoisia ja hyviä ajantappajia.

Peli ei tue 3D:tä, mutta käyttää siitä vapautuvan tehon hyviin ja persoonallisiin grafiikoihin. Ultra Sun ja Ultra Moon näyttävät hyvältä.

Pelien ero on lähinnä muutaman hahmon vaihtumisella, ekslusiivisilla Pokémoneilla ja sillä, että pelin sisäisen kellon mukaan Ultra Sun toimii kuin normaali päivä ja Ultra Moonissa päinvastoin (yöllä pelatessa on päivä, päivällä yö). Vuorokauden vaihtelu pelejä testatessa tuntui pitkälti kosmeettiselta, mutta joitakin aikaan liittyviä tapahtumia on peliin myös ujutettu mukaan. Tylsiä hetkiä ei juurikaan tule, ja sivutoimintaa on vaikka mitä, joten grindauspakkoa ei juurikaan ole, paitsi jos väkisin pitää kiinni lempipokémoneistaan.

Ultra Sun ja Ultra Moon ovat ensimmäisiä Pokémon-pelejä, joita olen pelannut alkua pidemmälle ja näihin on saanut upotettua jo kymmeniä tunteja aivan huomaamatta. Pelit ovat oivaa joutsenlaulua jo elämänsä ehtoopuolta käyvälle 3DS-konsolille. Vahva suositus!

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Ultra Sun & Ultra Moon (3DS)
95 %
Edellinen artikkeliSony julkaisi PSN-tileille oman selainalustan, My PlayStationin
Seuraava artikkeliCall of Duty: WWII -moninpeli on kaikille ilmainen tämän viikonlopun ajan
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
pokemon-ultra-sun-ultra-moon-3ds-arvostelu-hyvin-koukuttavaa-jrpg-puuhasteluaUltra Sun ja Ultra Moon ovat ensimmäisiä Pokémon-pelejä, joita olen pelannut alkua pidemmälle ja näihin on saanut upotettua jo kymmeniä tunteja aivan huomaamatta. Pelit ovat oivaa joutsenlaulua jo elämänsä ehtoopuolta käyvälle 3DS-konsolille. Vahva suositus!