Mainos
Police Simulator: Patrol Officers asettaa pelaajan amerikkalaisen kaupungin paikallispoliisiksi kirjoittamaan sakkoja, tutkailemaan ja auttamaan onnettomuuksien selvittämisessä.

Grand Theft Auto IV– ja V -pelien LSPDFR on ollut suosituin poliisimodi vuosikausia. Pelaajat ympäri maailmaa ovat hyödyntäneet GTA:n avointa ja viimeisteltyä maailmaa poliisiropettamiseen, jossa jaellaan sakkoja ja jahdataan rikollisia.

Simulaatiopelien julkaisija Astragon iskee nyt tähän saumaan uudella poliisisimulaattorilla, joka pyrkii keskittymään pelkästään poliisityöhön, ilman jatkuvasti hajoavia modipalasia ja muita toimintoja.

Mainos

Poliisiropettajille onkin siis tarjolla nyt early access -peli, joka pyrkii vastaamaan kyttätehtävistä kiinnostuneiden intohimoihin kuvitteellisessa yhdysvaltalaiskaupunki Brightonissa.

Tutuoriaalilla on mittaa

Police Simulator: Patrol Officers on monipuolinen simulaattori. Siksi sen oppiminen vie aikaa. Pelin alkutaipaleet ottavat kolme tuntia, ennen kuin kaikki jalkapartioinnin alkeet ovat harjoiteltu. Yksi työvuoro kestää pelin aikaa kahdeksan tuntia ja oikean elämän aikaa 20 minuuttia. Alkuvaiheessa pelaaja siis jakelee 20 minuutin vuoroissa sakkoja kaikilla pelin tarjoamilla tavoilla.

Itselläni meni 5,2 tuntia Steamin kellon mukaan, ennen kuin poliisiauto tarjoutui pelattavaksi. Osa tubettajista on saanut auton kolmessakin tunnissa. Aikaa kuitenkin menee opiskeluun, joten siihen kannattaa varautua.

Henkkarit, kiitos.

Ja, ottakaapa leveä haara-asento

Peli jakaantuu työpäiviin, joissa toimitaan joko yksin tai moninpelissä kaksin jalan tai autossa. Koska peli on vasta early access -tilassa tätä kirjoittaessa 20.6.2021, ei kaikkia ominaisuuksia ole vielä saatavilla.

Työpäivän aikana valitaan haluttu alue kaupungista, joista osa on rauhallisempia, osa pahamaineisempia. Yleensä peli tarjoaa päätehtävää, joka on joko parkkipirkottaminen tai tutkaaminen. Näistä saa enemmän pisteitä kuin vaikkapa punasia päin juoksevaa jalankulkijaa sakottamisesta – mikäli se ei ole vuoron päätavoitteena.

Siinä sivussa sattuu ja tapahtuu. Joku ajaa kolarin, toinen hakkaa sivullisia tai etsintäkuulutettu henkilö on nähty korttelissa. Nämä ovat calloutteja, eli Häkestä tulevia tehtäviä, jotka pelaaja voi vapaaehtoisesti ottaa hoitaakseen. Niistä tulee ne kunnon pisteet. Pisteillä puolestaan saa uusia esineitä ja työkaluja seuraaviin partiointeihin.

Poliisillakin on säännöt

GTA V LSPDF:ään verrattuna Police Simulator: Patrol Officers astuu paljon syvemmälle poliisityön arkeen. Kaikenlainen kuulustelu, syynääminen ja ajokorttien sekä vakuutusasiakirjojen analysointi on mukana ja jopa puolipakollista syynäämistä. Pelaajan täytyy olla tarkkana, kun rikollisia tutkitaan, jottei mikään mene ohi. Huonoista onnettomuusraporteista tulee nimittäin huonot pisteet.

Peli myös rankaisee armottomasti lain rikkomisesta. Poliiseillakin on säännöt. Ilman hälytysajoa punasia päin ei saa ajaa, ylinopeus on kiellettyä ja kaikenlaiset väärin perustein langetetut rangaistukset tuntuvat heti CP-pisteissä. Jos rikkeitä on liikaa, menettää pelaaja saavutuksensa ja graindi alkaa alusta.

Graafisesti kelpo kamaa

Police Simulator: Patrol Officers on Unreal 4 -pelimoottorin ansiosta yllättävän kaunis. Graafisia bugeja on siellä ja täällä, mutta niitä katselee läpi sormien, sillä peli on vasta kesken. Yleisesti valaistus on hieno ja 3D-mallit riittävän kauniita ollakseen uskottavia. Pelin yleisilme on valaistukseltaan edellisen sukupolven tasoa, mutta malleiltaan PS3-tasoa. Tämä kuitenkin riittää tällaisessa simulaattorissa.

Äänistä puuttuu vielä kaikki dialogit ja musiikkikin on syöpää. Näihin on tulossa kuitenkin varmasti kehitystä tulevien vuosien aikan, joten ei mennä niihin tämän syvemmälle.

Kannattaako ostaa?

Police Simulator: Patrol Officers on kovan luokan partiopoliisisimulaattori. Jos sakottaminen, tutkaaminen, onnettomuustutkinta ja satunnainen etsintäkuulutettujen metsästys ihmisvilinästä kiinnostaa, on tämä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Kovemman toiminnan ystäville tarjoilee modattu GTA V ja LSPDFR kaikkine rikkoutuvine modeineen kuitenkin vielä astetta rajumman vaihtoehdon.

Police Simulator: Patrol Officers ei ole huono, se on vain vielä pahasti kesken. Lupaava se kuitenkin on ja pienissä, yhden vuoron mittaisissa erissä jopa yllättävän kiehtovaa pelattavaa kunhan vain partioauto on saatu käyttöön.

Mainos