Mainos
Predator: Hunting Grounds tuo vihdoin rehellisen saalistusmeiningin Pleikkarille ja pc:lle huhtikuussa… vai tuoko sittenkään?

Itse pelissä toimii Evolvesta ja vaikkapa Friday the 13th -peleistä tuttu joukkue vastaan yksi -asetelma. Predator: Hunting Grounds -pelissä asetelma on neljä vastaan yksi. Joukkueessa voi toki olla vähemmänkin, eli viittä pelaajaa ei ole pakko saada aina kasaan.

Tavoite on simppeli; sotilasjoukkue saapuu Predator (1987) -elokuvasta tuttuun viidakkoon suorittamaan erilaisia vihollisen sotilastukikohdissa tehtäviä toimenpiteitä ja yrittää paeta vartissa choppalla pois viidakosta.

Mainos
Prederikillä on tuttu lämpökameralaite, jolla paikannetaan lämpö- ja äänilähteitä.

Predator puolestaan saapuu samaiselle paikalle viihdyttämään itseään, eli keräämään saalista talteen. Predatorin on samassa ajassa saalistettava koko joukkue avaruusteknologiallaan. Predator ei kuitenkaan ole niin ylivoimainen kuin Friday the 13th -pelin Jason, vaan liskomiehen on oltava varuillaan oksistossa. Jos tilanne äityy pahaksi, voi Predator yrittää pelastaa tilanteen vielä räjäyttämällä itsensä leffatyyliin.

Miltä se maistuu?

Pelin ennakkopainosta testatessa allekirjoittanut ei kokenut teknisiä ongelmia. Peli rullaa erittäin hyvin teho-pc:llä 4K-resoluutiolla ja 60p-kuvanopeudella. Sen sijaan joukkuetovereillani oli pahojakin haasteita.

Juha-Matti Lepänhaara, joka pelaa invert-mousella oli turhautua heti kättelyssä. Invert-vaihtoehtoja vääränsuuntaiselle hiirelle ei ollut vielä tarjolla. Samoin Ultrawide-näytön tuki puuttui, joten pelin graafinen optimointi kusahti totaalisesti. Vasta näytön vaihdon myötä ja medium-asetuksilla Juskun 1070Ti-kortti suostui pyörittämään peliä stabiilisti.

Motion blur -asetusta ei toistaiseksi saa pois lainkaan ja pelaajien pingit vaihtelivat holtittomasti. Verkkoyhteydessä ongelma saattaa olla myös koronan takia tehdyt operaattorien hidastukset etätöiden mahdollistamiseksi.

Lisäksi kehuttu crossplay on tässä vaiheessa vain puolikas. Pleikkari- ja pc-pelaajat voivat toki pelata yhdessä, mutta ainoastaan Quick Play -tilassa. Privaattimatsit on suoritettava joko pc:llä tai Pleikkarilla. Yritimme saada vannoutunutta konsoli-Juhanikakkoa mukaan Pleikkarilla, mutta mies joutui vastahakoisesti lopulta pelaamaan ottelumme teho-pc:llään.

Juskulla on vielä yksi sana sanottavanaan tekoälystä:

– Npc-hahmot on tyhmempiä, ku Tauski Peltonen 7 promillen kännissä ja aineissa!

Kannattaako hypettyä?

Ennakkopelien perusteella Predator: Hunting Grounds vaikuttaa allekirjoittaneen mielestä ihan lupaavalta. Etenkin pc-puolen twiikkauksia on vielä tehtävä, mutta kokonaisuudessaan peli on lystikkään oloinen. Mikäli karttoja tulee runsaasti, muokattavaa ja kerättävää riittävästi – ja mikäli pelin hinta on edullinen, on tässä ihan kiva partypaketti koronapandemiailtoihin.

Nähtäväksi jää, miten peli onnistutaan kuukaudessa paketoimaan.

Mainos