Mainos

Konsolisodat eivät katso aikaa – kun PC-pelaajat nauttivat pelistään popcornin äärellä, konsolipelaajat ovat jatkuvassa sodassa keskenään.

Loppujen lopuksi kyse on vain makuasiasta, sillä monet pelit julkaistaan molemmille konsoleille. Tilanne vaikeutuu, kun kyse on Xboxin ja PlayStation tarjoamista jäsenyyksistä. Niillä on paljon yhteistä, mutta ne ovat kuitenkin hyvin erilaiset.

 

Hinta

Mainos

Xbox Live ja PS Plus -jäsenyyksien hinnat eivät ole samat, missä onkin järkeä, sillä kyseiset jäsenyydet eivät tarjoa samoja palveluja. Molemmat Microsoft ja Sony tarjoavat erilaisia jäsenyyksiä. Jos sinulla on käytössäsi Xbox, sinulla on vara mistä valita; jäsenyyksiä löytyy 24 kuukaudesta 24 tuntiin, ja monta jäsenyyttä siltä väliltä. PSN Card -korttien rinnalla, PS Plus -jäsenyyksiä on vain kolmelle ja 12 kuukaudelle. 12 kuukauden Xbox Live Gold -jäsenyys maksaa  35,95 euroa. Vuoden PS Plus -jäsenyydestä joutuu maksamaan 47 euroa.

 

Konsolisi toiminnot jäsenyyden kanssa sekä ilman sitä

Konsoleita voi toki käyttää ilman aktiivista jäsenyyttä. Xbox Live Gold -jäsenyydelle lista on pitkä, sillä sen mukana saa usean Microsoft-ohjelman: Skype, MSM, Bing, sekä Internet Explorerin. Tämän lisäksi ostaja saa useita Kinect-toimintoja sekä Smartglassin. Myös ilmainen Twitch-tuki kuuluu etuihin. Viestien lähettäminen ystäville tai ääniviestien jättäminen onnistuu niin ikään helposti.

Molemmissa konsolleissa pelaajalla on pääsy konsoleiden omiin verkkokauppoihin (Store), jossa on mahdollista ostaa erilaisia sovelluksia. Voi olla, että pelaaja saa joitain palveluita ilmaiseksi, mutta osa vaatii toimiakseen erinäisen jäsenyyden.

PSN:lle löytyy myös internet-selain, sekä Vita Remote Play. PS tukee myös PC:stä tuttua pelien esilatausta. Tämän lisäksi PS4 tukee mahdollisuutta jakaa sisältöä YouTuben, Twitichin sekä Facebookin ja Twitterin kautta; kaikki tämä toimii ilman PS Plus -jäsenyyttä. PS3:lla pelaajat voivat pelata verkkomoninpelejä ilman lisämaksua tai jäsenyyttä. 

PS4:lla, sekä Xbox 360:lla ja Xbox Onella, vaaditaan verkkopelejä varten maksullinen jäsenyys.  Molemmat jäsenyydet tarjoavat lisäetuja ja hyötyjä asiakkaillensa; esimerkiksi alennuksia, suljetun beta-pääsyn, kokeiluversioita, sekä demoja. Maksavana jäsenenä saat ’ilmaisia’ pelejä joka kuukausi.

Xbox Gold Livellä on muutama toiminto, jotka on piilotettu sen maksumuurin taakse; Last.FM, Facebook, Twitter, DVR, Video Kinect, ja Party Chat. Party Chat ja sosiaalinen media ovat osa PlayStationin palveluja, joihin et tarvitse jäsenyyttä.
 

Pelejä

Molemmat Xbox ja PlayStation antavat jäsenillensä ‘ilmaisia’ pelejä. Ajatus on houkutteleva, mutta Xbox ja PlayStation tarjoavat nämä pelit hyvin erilaisella tavalla.

Xbox tarjoaa ilmaiset pelinsä Games with Gold -ohjelmansa kautta, kun taas PlayStation Instant Game Collection -ohjelmallaan.

PlayStation vaihtelee näitä pelejä useammin, joista suurin osa on Indie-pelejä.  Mikäli Indie-pelit ovat juttusi, on PlayStation vahva kandidaatti sinulle. Muistathan tosin, että hetki, kun sinun jäsenyytesi PlayStationilla menee umpeen, sinulla ei ole pääsyä PlayStationin tarjoamiin ’ilmaisiin’ peleihin. Games with Gold Xbox 360:lla on poikkeus tässä tapauksessa. Jos pelaat mieluiten AAA-pelejä, suosittelemme, että harkitset Xbox Liveä; vaikkei pelien tarjonta ole kovin runsasta PlayStationiin verrattuna, löydät kuitenkuin yleensä ainakin yhden AAA-pelin Xbox Livestä.

Teksti: Online Prepaid Services

Mainos