Mainos
PlayStation 5 on jo jonkinasteisessa kehitysvaiheessa, sillä sille kehitetään jo pelejäkin. Samaa voidaan odottaa Xboxin saralta. PlayStation 5:n julkistusta odotetaan ilmoitettavaksi jo keväällä tai kesällä, mutta Microsoft ei ole kertonut ainuttakaan suunnitelmaansa seuraavasta konsolipolvesta.

Nyt Headup Gamesin johtaja Mark Aldrup paljastaa, että seuraavat konsolit saattavat muuttaa pelaamista radikaalisti. Vaikka tekniikka ei grafiikkansa osalta muuttuisikaan heti kättelyssä valtavasti, muuttaisivat uudet konsolit pelaamista enemmän digitaaliseen suuntaan kuten PC:llä. Uusissa konsoleissa ei mahdollisesti ole enää lainkaan fyysisiä levyasemia.

– Trendi on ollut nousujohteinen. Digitaaliset pelikaupat ja suoratoistot ovat nostaneet valtavasti päätään sekä PC-pelaamisessa että konsolipuolella. Leffoista ja sarjoista puhumattakaan, Aldrup kommentoi.

Mainos

Kaikille täysin digitaalinen pelaaminen ei kuitenkaan ole mahdollista. Esimerkiksi valtavilla Etelä-Amerikan pelimarkkinoilla täysin digitaalinen pelaaminen ei vielä onnistuisi, sillä internetyhteydet ovat rajattuja. Täten fyysinen levyasema saattaa olla joko optio, tai sitten se on yksinkertaisesti vielä jatkossakin mukana.

Mainos
Edellinen artikkeliUusi Resident Evil 2 -modaus tekee Mr. X -meemistä totta
Seuraava artikkeliHe tähdittävät Zombieland: Double Tap -elokuvaa