Mainos
PlayStation 5 -laitteistolle on tiettävästi julkaistu rajoitettu mutta toimiva jailbreak, jonka avulla pelaajat voivat mahdollisesti asentaa allekirjoittamattomia tai epävirallisia ohjelmistoja.

Uutisen kertoi Twitterissä modaaja Lance McDonald, joka on aiemmin tehnyt itsestään mainetta julkaisemalla epävirallisen korjauksen, joka sai Bloodbornen toimimaan 60 ruudun sekuntinopeudella PS4:llä.

Vaikka McDonald ei näytä löytäneen PS5:n jailbreakiä itse, hän näyttää kuvamateriaalia siitä toiminnassa.

Mainos

Sen lisäksi, että hän näyttää, että jailbreak antaa hänelle pääsyn debug-valikkoon, hän näyttää myös, että sen avulla hän voi asentaa PS4:n PKG-tiedoston (eli pelin varmuuskopion), ja todistaa tämän asentamalla nyt poistetun PT-demon.

Tässä vaiheessa jailbreakin väitetään olevan erittäin rajoitettu – sen sanotaan toimivan vain PS5-konsoleissa, joissa on firmware-versio 4.03, joka julkaistiin lokakuussa 2021 ja korvattiin versiolla 4.50 joulukuussa 2021.

Hyödyn luojan mukaan jailbreak saattaa olla mahdollista soveltaa PS5-konsoleihin, joissa on aikaisempi firmware-versio kuin 4.03, mutta myöhemmät firmware-versiot eivät tällä hetkellä toimi.

Vaikka pelaajalla olisikin konsoli, jossa on 4.03-firmware, exploitin luoja varoittaa, että se toimii silti vain noin 30 prosentissa tapauksista ja vaatii yleensä useita yrityksiä.

Vaikka pelaaja tekisi tämän, hänen toimintansa on tässä vaiheessa tiukasti rajoitettu. Hyödyntämisen sanotaan antavan luku- ja kirjoitusoikeudet, mutta se ei anna suoritusoikeuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka McDonald pystyi tiettävästi asentamaan PT-teaserin PS5:lle, hän ei voi vielä suorittaa sitä.

Oletetun cräckäyksen rajoitukset ja se, että se toimii vain tietyllä, vuotta vanhalla laiteohjelmistoversiolla, ovat tällä hetkellä todennäköisesti hyödyksi vain muille hakkereille, jotka ovat uteliaita näkemään, miten se toimii ja voivatko he käyttää sitä lähtökohtana johonkin tehokkaampaan.

Sony on kuitenkin huolissaan siitä, että PS5:n tietoturvan ohitusyrityksissä on tapahtunut edistystä, vaikkakin vähäistä.

Mainos