Mainos
Sony on toimittanut jälleenmyyntiin lähes viisi kertaa enemmän PS5-konsoleita kuin Microsoft Xbox Series X/S -konsoleita vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä.

Sony ilmoitti toimittaneensa 4,5 miljoonaa PS5-yksikköä maaliskuun loppuun mennessä, yhteensä 59,3 miljoonaa yksikköä. Microsoft ei julkaise Xbox-myyntilukuja, mutta vahvisti laitteistotulojen merkittävän laskun vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloksessaan.

Activision Blizzardin ohjelmistomyynti auttoi Microsoftin peliosastoa saavuttamaan ennätyskvartaalin, mutta Xbox-laitteiston tulot laskivat 31 % vuodentakaisesta.

Mainos

PS5 on myynyt Xbox Series X/S -konsoleita noin kaksi kertaa enemmän viime vuoden loppuun mennessä, ja vuonna 2023 PS5:n myynti ylitti Xboxin lähes kolminkertaisesti.

Viime vuonna Microsoft myönsi hävinneensä “konsolisodat”, ollessaan jatkuvasti kolmantena PlayStationin ja Nintendon jälkeen myynneissä vuodesta 2001. Microsoft on kuitenkin hankkinut useita alustojen välisiä hittipelejä, kuten Minecraftin ja Call of Dutyn, ja suunnittelee tuovansa lisää ensimmäisen osapuolen pelejä kilpaileville alustoille.

Aikoinaan myös Sega on valtavassa menestyksessä konsoleidensa kanssa, mutta hävisi Nintendolle ja PlayStationille 1990-luvun lopussa. Siitä lähtien Sega on keskittynyt pelien kehittämiseen ja kustantamiseen, joka on ollut hyvä ratkaisu. Microsoftilla vaikuttaisi olevan saman suuntaiset suunnitelmat.

Mainos