Mainos
Tästä päivästä alkaen valituille beta-testaajille tulee kokeiltavaksi uusi PS5-käyttöliittymäversio, joka sisältää kasan uudistuksia.

Yhtenä uutena toimintona on saavutettavuuden vuoksi äänikomennot. Pelaajat voivat aloittaa äänikomentotoiminnot sanomalla ohjaimelle ”Hey, Playstation!”, jonka jälkeen konsolia voi ohjeistaa englannin kielellä avaamaan esimerkiksi Netflixin tai halutun pelin.

Toisena merkittävänä uudistuksena on lukko, joka mahdollistaa omien suosikkipelien kiinnittämisen etusivulle. Mikäli pelejä on asennettuna kuusi tai enemmän, osa asennetuista peleistä häviää kirjaston puolelle. Uusi lukitustoiminto mahdollistaa sen, että suosikki-Souls-pelisi on ja pysyy etusivulla, vaikka välillä kaahaisikin Gran Turismoa ja kuutta muuta peliä.

Mainos

Lisäksi näkyvien pelien määrää etusivulla on lisätty. Jatkossa pelejä ja sovelluksia näkyy 14 kappaletta. Kiinnittäminen on mahdollista viidelle pelille. Pelit voi jatkossa lajitella etusivulle myös genreittäin.

Lisäksi uusi käyttöliittymä mahdollistaa muitakin asioita mm. ääniryhmistä voi jatkossa myös tehdä joko julkisia tai yksityisiä. Niitä kutusutaan nyt Partyiksi. Jokaisen pelaajan äänenvoimakkuuden voi myös säätää erikseen.

Ääniryhmissä tokaistuista vittuiluista, kuten Call of Dutyissa ja Fortnitessa usein kuullut ”Äitis oli **** ku sut sai, ***** ****!”, voi heti raportoida oman painikkeen avulla Sonylle.

Share Play -pelijaon voi jatkossa käynnistää ilman tuskallista kikkailua suoraan äänikomentoa käyttäen.

Toistaiseksi ei ole tietoa, miten pitkään beta-vaihe kestää ennen kuin kaikki saavat nämä ominaisuudet Pleikkariinsa, mutta tavallisesti beta-testit ovat olleet noin kuukauden mittaisia.

Mainos