Mainos
Sony aloittaa tänään 14. huhtikuuta jakelemaan PlayStation 5 -konsolin ensimmäistä suurta firmware-päivitystä, joka tuo mukanaan uusia ominaisuuksia.

Ensimmäinen uudistus on tuki ulkoisille USB-asemille PS5-pelien osalta. Aikaisemminkin ulkoisia kiintolevyjä on tuettu, mutta vain PS4-pelien osalta.

PS5-pelejä ei kuitenkaan voi asentaa suoraan USB-asemalle, mutta pelit voi siirtää ja varastoida sellaiselle siirtotoiminnon avulla.

Mainos

Pelikirjasto saa myös hienosäätöä. Mukaan on ympätty hakutoiminto ja pelien piilottamismahdollisuus. Tällaista voi tarvita esimerkiksi vanhojen alfa- tai beta-testipelien kohdalla, jotka edelleen kummittelevat kirjastossa.

Trophyjen osalta pelaajat voivat nyt päättää tarkemmin, mitä niiden saavuttamisesta tallennetaan kuvina tai videoina. Mukaan tulee myös uusi trophy-statistiikkaruutu tarkemman datan analysoimiseksi.

Share Play uudistuu viimein siten, että PS4-pelaajat voivat pelata PS5-pelaajien kanssa kimpassa. Enää molempien ei siis tarvitse omistaa PS5-konsolia pelatakseen jaetun videon avulla pelejä.

Mukaan tulee myös Join game -toiminto, jolla pelaajat voivat pyytää päästä mukaan kaverin pelisessioon.

Myös PS5-mobiilisovellus päivittyy lähiviikkojen aikana ja saa uusia tätä päivitystä tukevia ominaisuuksia.

Mainos
Edellinen artikkeliMicrosoft Flight Simulator sai valtavan Länsi-Eurooppa-päivityksen – tässä ovat uudet nähtävyydet
Seuraava artikkeliSony sijoitti 200 miljoonaa dollaria Epic Gamesiin