Mainos
PlayStation 5 -konsolin käyttöjärjestelmä on saanut uuden päivityksen, joka tuo mukanaan uusia ominaisuuksia.

Party Chat

Pelaajien toiveesta Partyn voi nyt luoda joko julkisena tai yksityisenä. Avoimiin partyihin voi kuka tahansa tulla kuokkimaan, mutta suljetut ryhmät ovat suunnattuja vain valituille henkilöille.

Lisäksi jatkossa Share Play -toiminnon voi aloittaa suoraan äänichatista. Enää ei siis tarvitse käynnistää erikseen Share Screen -toimintoa.

Mainos

Samoin äänichatistä voi jatkossa raportoida pelaajia, mikäli keskustelu menee tunteisiin.

Game Base

Äänichat on jatkossa party. Game Basesta löytyy siis Ystävät, Partyt ja Viestit.

Game Basesta voi jatkossa myös tarkastella ystäviä, hakea ystäviä ja hallinnoida kaveripyyntöjä. Samoin ryhmiä voi luoda kuten myös lähettää tekstiviestejä, pikaviestejä, kuvia, videoleikkeitä ja katsella ryhmän jaettua mediaa.

Kun joku ryhmässä jakaa näyttöään, näytetään hänen kohdallaan (on Air) -kuvakke.

Uudet UI-ominaisuudet

Suodata genren mukaan antaa mahdollisuuden suodattaa pelikokoelmaasi genren mukaan, jolloin voit löytää nopeasti tietyntyyppisiä pelikokemuksia.

Säilytä kotona -toiminto mahdollistaavalittujen pelien tai sovellusten kiinnityksen aloitusnäytöllä. Tällä ominaisuudella voi säilyttää enintään viisi peliä ja sovellusta kullakin aloitusnäytöllä.

Jatkossa pelejä ja sovelluksia nähdään aloitusnäytöllä peräti 14. Kansioita ei kuitenkaan ole vieläkään mukana.

Trophyjen käyttöliittymää on myös uusittu.

– Olemme päivittäneet pokaalikorttien visuaalista suunnittelua ja pokaalilistaa. Voit myös nähdä ehdotuksia palkintojen ansaitsemiseksi trophy trackerissä ja käyttää sitä Control Centeristä aina kun pelaat peliä, Sony tiedottaa.

Create menun kautta voi jatkossa käynnistää nopeasti pelistriimin omille kavereilleen avoimessa partyssa.

Saavutettavuus

PS5:ttä on myös tehty saavutettavammaksi. Jatkossa käyttöliittymässä voi valita kuulokkeihin mono-äänet. Lisäksi uusia kieliä on lisätty valikkoihin seitsemän ja ruudunlukua tuetaan 15 kielen osalta.

Äänikomennot

Äänikomennot ovat toistaiseksi betassa vain Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Pelaajilta kerätään em. maissa palautetta sen käytöstä ja jatkossa PS5:n olisi tarkoitus ymmärtää puhekomentoja.

Mainos
Edellinen artikkeliFar Cry 6 on pelattavissa ilmaiseksi tulevana viikonloppuna
Seuraava artikkeliBatman Arkham -tekijöiden Suicide Squadilla odotettu kohtalo