Mainos
Uudella videolla on näytetään, kuinka käyttäjä vaihtaa PS5:n irrotettavan levyaseman konsolien välillä.

Mysticin YouTubessa julkaisemassa videossa pelaaja joutuu tilanteeseen, jossa hänellä on kaksi irrotettavaa levyasemaa ja hän haluaa vaihtaa ne PS5-järjestelmien välillä. Järjestelmä voi rekisteröidä uuden aseman nopeasti, mikä hälventää pelkoa siitä, että asemat saatetaan lukita vain yhteen järjestelmään. Levyaseman voi siis huoletta myydä käytettynä eteenpäin.

Rekisteröitävä verkossa

Jos pelaaja nollaa PS5-järjestelmänsä irrotettavalla levyasemalla, järjestelmä on kytkettävä uudelleen verkkoon, jotta se voidaan rekisteröidä, mutta kun asema on kerran rekisteröity, sitä voidaan käyttää offline-tilassa uudelleen ongelmitta.

Mainos

Jos pelaaja kuitenkin käynnistää uuden PS5:n ilman internetyhteyttä, levyasema kieltäytyy hyväksymästä levyjä, ja koska pelejä ei voi ladata ilman yhteyttä, se on käytännössä hyödytön.

 

Koska uudet PS5:t vaativat internet-yhteyden tarkistusta varten, tulee mahdollisesti aika, jolloin lisenssin tarkistamiseen tarvittavat palvelimet eivät enää toimi.

Sony saattaa julkaista tähän mennessä päivityksen, joka poistaa vaatimuksen, ja joka tapauksessa se tapahtuu todennäköisesti vasta vuosien kuluttua, kun PS5:n elinkaari on loppupuolella.

Online-tarkistus johtuu todennäköisesti DMCA:n noudattamisesta Blu-Ray-soittimien osalta virallisen laitteiston varmistamiseksi.

Sonyn uusi PlayStation 5 -malli julkaistiin Yhdysvalloissa 10. marraskuuta. Sen on tarkoitus tulla markkinoille muualla lähikuukausina. Uudessa mallissa on molemmissa versioissa 1TB tallennustila.

Mainos