Mainos
Vaikka Tarantinon elokuvia ei varsinaisesti tunneta tiede- ja tutkimusmatkailutarinoista, Tarantinon Star Trek olisi ollut hyvin erilainen kuin kaikki muut tähänastiset sarjan osat.

Tulevan draaman The Boys in the Boat käsikirjoittaja Mark L. Smith kertoi Colliderin toimittaja Steve Weintraubille haastattelussa käsikirjoituksesta, jota hän oli työstänyt Tarantinon kanssa epätodennäköistä scifi-elokuvaa varten.

– Quentin tuli Bad Robotiin, tapasimme siellä, ja hänellä oli idea Star Trek -versiosta, jonka hän halusi tehdä, Smith sanoi.

Mainos

Hän kertoi, että Tarantinon pitchaus lumosi hänet, ja totesi toivovansa, että hän olisi napannut jotain nauhalle, kun Tarantino puhuu dialogiaan.

– Me löysimme yhteisen sävelen, ja he pyysivät minua tekemään käsikirjoituksen, hän ja J.J. Abrams, joten kirjoitin luonnoksen.

Tarantino ei kuitenkaan saanut itseään tekemään Star Trekistä viimeistä elokuvaansa, sillä hän oli jo päättänyt ohjata 10 elokuvaa ja jäädä sitten eläkkeelle.

– Tarantino halusi kertoa niin erilaisen tarinan, että se sopi minun herkkyyteeni. Kirjoitin sen, Quentin ja minä kävelimme edestakaisin, hän aikoi tehdä siihen jotain, ja sitten hän alkoi huolehtia elokuviensa epävirallisesta määrästä. Muistan, kun puhuimme ja hän sanoi: ”Jos vain voisin ajatella, että Star Trek voisi olla viimeinen elokuvani, viimeinen, jonka teen koskaan. Haluanko lopettaa sen näin?” Ja luulen, että se oli se juttu, joka esti leffan tuotannon, joten käsikirjoitus on yhä hänen pöydällään. Tiedän, että hän sanoi siitä paljon hyvää. Haluaisin, että se toteutuisi. Se on vain yksi niistä, joita en näe koskaan tapahtuvan. Mutta se olisi mahtavin Star Trek -elokuva, ei käsikirjoitukseni takia, vaan sen takia, mitä Tarantino tekisi sillä. Se oli aivan uskomaton juttu, Smith muistelee.

Raaka ja verinen Star Trek

Vaikka Smith ei varsinaisesti paljastanut mitään juonitietoja, hän sanoi, että se olisi ollut ”Hard R” ja sisältänyt väkivaltaa samaan tapaan kuin aiemmat Tarantinon elokuvat, kuten Pulp Fiction.

– Siitä piti tulla Pulp Fiction -väkivaltaa. Ei paljon dialogia, säästimme pari juttua vain erikoishahmoille, jotta voisimme tavallaan pudottaa sen Star Trekin maailmaan, mutta kyse oli vain siitä särmikkyydestä ja Tarantinon tyyliin sopivasta tunnelmasta, jonka hän toi siihen. Se olisi ollut siistiä.

Miljardibudjetin jutut ovat edelleen Star Trekia syvimmillään

Tulevissa Star Trek -elokuvissa on ehkä syytä keskittyä pieneen budjettiin ja kovan scifin konsepteihin, jotka on suunnattu sarjan nykyisille faneille, ja Smith oli täysin samaa mieltä. Mutta kaikki eivät näytä olevan samoilla linjoilla franchisingin takana.

Smith kertoi, että on eri ihmisiä eri tasoilla, jotka näkevät asian niin, ja sitten toiset pitävät edelleen kiinni siitä miljardien dollarien jutusta, ja on yritettävä löytää kultainen keskitie ja tekemään versio siitä.

On epätodennäköistä, että elokuvaa koskaan tehdään, mutta ehkä jonain päivänä Smithin käsikirjoitus näkee päivänvalon.

Mainos