Arkistokuva: Pixabay
Mainos
Pelejä pelaavat käyttävät sanastoa, joka ei aina aukene kaikille. Pelitubettaja Roponen selvensi muutamia usein käytettyjä pelisanoja.

rushata = puskea, rynnätä. Esimerkiksi pelissä näkee vihollistiimin lähellä, jolloin koko tiimi hyökkää kovaa vauhtia heidän kimppuunsa.

raidata = viittaa vastustajan tai toisen pelaajan kimppuun käymiseen ja tämän resurssien ryöstämiseen. Raidiin voi osallistua joukkueena useampi pelaaja, joiden tulee koordinoida keskinäiset roolit ja taktiikat yhteisesti.

Mainos

ownata = viittaa pelaajan suorituksen paremmuuteen verrattuna vastustajaan tai toiseen pelaajaan. Esimerkiksi vastustajan tuhoaminen tai päihittäminen nopeasti ja vaikuttavasti.

lootata = viittaa vastustajan ryöstelyyn ja tuhoamisesta saataviin palkintoihin, esimerkiksi tarvikkeet, aseet, esineet ja pelin sisäiseen rahaan.

campata = joku pelaaja istuu tarkkailemassa vihollisia tietyssä paikassa, esimerkiksi Fortnitessä pienessä tornissa tai nurkassa.

combo = pelihahmon useista eri hyökkäystoiminnoista koostuvaan liikesarja tai iskusarja, jolla pyritään vahingoittamaan vihollista niin, ettei tämä ehdi torjumaan iskuja välissä.

spawni = uudelleensyntymisalue, eli mihin kohtaa pelikenttää tai -karttaa pelaajan hahmo ilmestyy pelikierroksen alkaessa.

beissi = peleissä viittaa vastustajan tukikohtaan.

lagi tai lagata = peleissä verkkoviive ja verbinä pelin jumiutuminen usein huonon verkkoyhteyden takia.

lanit = tapahtuma, missä pelaajat pelaavat samassa lähiverkossa ja samassa tilassa. Lanittaa tarkoittaa tässä yhteydessä pelaamista.

botti = pelaajaa, jota ohjaa ihmisen sijasta tietokone. Peleissä kutsutaan myös huonompaa pelaajaa, joka ei osaa pelata.

Roposen ja muut pelitubettajat; Eeddspeaks, Glyffi, MattePlays, Deata ja Kasspen voi tavata Kauppakeskus Itiksen Itis Play -pelitapahtumassa lauantaina 6.4. Tapahtuma on maksuton.

Mainos