Mainos
Sapettaako Valtion Rautateiden ongelmat ja tyyriit hinnat? Voit kokeilla, miten itse hoitaisit homman paremmin rautatieherrana 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun Yhdysvalloissa.

Kaupungin ja infrastruktuurinrakennuspelejä julkaistaan verrattain vähän. Hyviä sellaisia vielä vähemmän. Railway Empire on kuitenkin kotimaisen Cities: Skylines -pelin jälkeen parasta infranrakennussimulaatiota jota on tarjolla. Tämä yksilö löytyy vieläpä PC:n lisäksi myös konsoleille.

Leikkikenttänä Amerikan Yhdysvallat

Pelikenttänä Railway Empire tarjoaa koko Yhdysvallat. Tai ei aivan koko USA:ta, sillä maan kartta on jaettu kolmeen osaan; Länsirannikko, Keskilänsi ja Itärannikko. Pelaaja voi pelata yhdellä alueella kerrallaan, joko kampanjassa, haastetehtävissä tai täysin vapaapelissä.

Mainos

Kampanjassa tehtäviä on viisi, jotka kulkevat monen pikkuhaasteen kautta läpi USA:n maaperän. Haastetehtävissä tarjoillaan nimensäkin mukaan erityisiä pikkutehtäviä – haasteita, joita suorittamalla voi haastaa itseään.

Vapaa peli on puolestaan erittäin vapaa. Pelaaja valitsee missä päin Yhdysvaltoja aloittaa ja millä rahasummalla. Sen jälkeen voi sukeltaa syvälle infraan.

Rautateiden rakentaminen on helppoa ja kivaa.

Aloitetaan hyvistä puolista. Railway Empiren grafiikka on todella kaunista. Maisemat ovat mahtavia ja kamera vie pelaajan halutessaan jopa junan kyytiin. Kaupungit ovat aidon tuntuisia ja eläviä.

PC-versiossa käyttöliittymä on pitkälle hiottu ja esimerkiksi junaratojen rakentaminen on nautinnollista. Aivan yhtä herkullista se ei ole konsolilla, sillä ohjaus on hieman tahmea ja kontrollit aluksi epäloogisia. Kaikkeen tietysti tottuu, mutta konsolilla ensimmäiset pari tuntia menee opetellessa ohjaimen ja pelin käyttöliittymän toimintaa.

Pelissä on myös paljon tekemistä. Pelaaminen ei rajoitu pelkkien kaupunkien yhdistelemiseen rautateiden avulla, vaan pelaaja pääsee rakentamaan myös itse kaupunkeja ja lyömään dollareitaan kiinni tuottoisiin kohteisiin. Rahaa voi tahkoa monella eri tavalla ja se lopulta onkin pelin tarkoitus.

Ei päihitä Railroad Tycoonia?

Sitten ne huonot puolet. Osa Railroad Tycoonin faneista on sitä mieltä, että Railway Empire on huono klooni edellä mainitusta. Peli ei tarjoile kartassaan muuta kuin Yhdysvaltain maaperää, eikä sitäkään kokonaan. Kartta-alueet ovat suhteellisen pienet eikä tarjolla ole edes moninpeliä. Myös uuden pelin aloittaminen tapahtuu asetuksista ja pelitiloista huolimatta aina saman kaavan mukaan, saman kokoisesta kylästä. Vaihtelu on yllättävän vähissä.

Kaikesta huolimatta Railway Empire on kuitenkin todella laadukas rautatie- ja kaupunkirakentelupeli. Se on paikallaan käyttöliittymätahmeudesta huolimatta etenkin konsoleilla, sillä PC:llä tämän kaltaisten pelien tarjonta on laajempi. Railway Empiren kanssa pääsee syvälle, joten pelaamista ja ajankulua riittää taatusti. Lämmin suositus kaikille strategia- ja rakentelupelien ystäville.

Mainos