Mainos
Ravenswatch on trendikkäästi roguelike, kuten Pelle Miljoona Express Bussien pakokaasuissa oli ”siististi cool”. Se jää mieleen.

Ravenswatch on jo alkumetreillään erittäin lupaava ja edukseen erottuva ARPG. Kuka olisi uskonut, että indie-peli voi tosissaan haastaa toimintaroolipelien jättiläisen?

Pelin tarinassa painajaiset ovat vallanneet Reverien maailman jota saduista tutut sankarit, kuten ihmissudeksi muuttuva Punahilkka, rotta-armeijaa komentava Pillipiipari ja itsetietoinen Beowulf, lähtevät puolustamaan.

Mainos

Jokainen pelikierros alkaa kuin uusi uni: alusta ja tuntemattomassa ympäristössä Nukkumatin valvovan silmän alla. Maailma on täynnä tutkittavaa, vaaroja vaanii jokaisen univerhon takana mutta aikaa on vain muutama vuorokausi, ennen kuin ikuinen painajainen yrittää ottaa vallan lopullisesti.

Hirviöitä, toimintaa, satunnaisuutta ja tunnelmaa jotka kaikki voi jakaa jopa 4:n pelaajan kesken. KYLLÄ!

Early Access -versio 0.1

Ravenswatch haastaa Diablon peruskaavan olemalla kertakäyttöviihdettä. Hyvinkin alkuvaiheessa oleva early access -julkaisu ottaa Diablon reseptin, muuntaa sen roguelike-malliin ja heittää sekaan helvetillisen annoksen luonnetta sekä asennetta.

Ravenswatch on hillittömän tyylikäs, näyttävä ja pelimekaniikoiltaan toimiva peli. Vaikka early access tarjoilee vain kourallisen hahmoja, yhden kartan ja yhden pääpainajaisen, jaksoimme pelata sitä useamman tunnin kaksinpelinä, kunnes kävi selväksi että co-op kaatuu lopputaistelussa joka kerta. Tämä kuulostaa pahalta, mutta todellisuus on toinen.

Tässä pelissä on nimittäin kaikki alkuaskeleet kohdallaan. Nyt on tärkeä ymmärtää, että kehitystyötä on jäljellä enemmän kuin perkeleitä helvetissä ja kenenkään ei kannata ostaa tätä peliä ilman että ymmärtää sen. Ostamalla Ravenswatchin nyt, tuet kehitystyötä, pääset mukaan katsomaan sen etenemistä, testaamaan uusia ominaisuuksia ja raportoimaan bugeja, mutta pelaaminen ei ole vielä palkitsevaa ensimmäisten tuntien jälkeen eikä sisältöä ole hintalapun verukkeeksi.

Kannattaako hypätä Ravenswatchin kelkkaan?

Tulen päivittämään ennakkoarvostelua jokaisen isomman päivityksen myötä. Todettava kuitenkin on, että henkilökohtaisesti odotan Ravenswatchia enemmän kuin Diablo 4:ää tämän pienen maistiaisen perusteella, ja se on paljon se.

Peli joutuu kuitenkin jäähylle siksi aikaa, että yhteistyöpeli saadaan toimiaan ilman kaatuilua jotta kahdestaan pelaaminen on mielekkäämpää, sillä sitä varten Ravenswatch selvästi on tehty. Tätä peliä kannattaa seurata!

Mainos