Mainos
Pelaajat ympäri maailmaa ovat kauhistelleet verkossa, että säteenseurantavaihtoehdot ja joissakin tapauksissa HDR on poistettu Resident Evil 2:n ja 3:n uusintaversioista Steamissa.

Resident Evil 3:n Steam-sivulla olevassa viestiketjussa käyttäjä DendeThe1st väitti, että peliin tehdyn päivityksen jälkeen grafiikkavaihtoehto ray tracingin ottamiseksi käyttöön oli poistettu.

Pian tämän jälkeen useat muut pelaajat vahvistivat havainnon, ja käyttäjä simone_the_one kertoi ongelman vaikuttavan myös Resident Evil 2:n uusintaversioon.

Mainos

Jotkut muut pelaajat ilmoittivat, että HDR ei myöskään toimi oikein molemmissa peleissä joissakin tapauksissa päivityksen jälkeen.

Tätä kirjoitettaessa ei näytä olevan mitään keinoa palata pelin aiempaan versioon, eikä Capcom ole vielä myöntänyt ongelmaa.

Capcomin ylistettyjen uusintaversioiden PC-versioissa on ollut ongelmia aiemminkin, ja kehittäjän on pitänyt antaa pelaajille mahdollisuus palauttaa PC-version päivitys, joka toi ne PS5- ja Xbox-sarjan konsolien päivitysten mukaisiksi.

PC-pelaajien kannalta tervetullut muutos oli kuitenkin se, että kiistelty DRM-ohjelmisto Denuvo poistettiin Resident Evil Villagen Steam-versiosta tällä viikolla.

Kun peli julkaistiin alun perin toukokuussa 2021, pelaajat valittivat, että PC-versio kärsi ajoittain vakavista suorituskykyongelmista, ja jotkut arvelivat, että ongelma johtui osittain taustalla toimivasta Denuvosta.

Tämä väite sai lisää uskottavuutta, kun heinäkuussa 2021 julkaistiin pelin ”murrettu” versio, joka poisti kopiosuojauksen ja toimi sen seurauksena huomattavasti paremmin kuin virallinen versio.

Mainos