Mainos

 

Rayman joutuu taas pelastamaan Teensejä, noita pikkuolentoja, joita kaikki rakastavat. Raajaton Reiska tämän ystävät ovat vaeltelemassa pitkin lumottua metsää ja löytävät salaperäisen teltan, joka on täynnä jännittäviä maalauksia. He toteavat, että jokainen maalaus näyttää kertovan tarinaa myyttisestä maailmasta. Keskittyessään maalaukseen, joka näyttää keskiaikaiselta maalta, he ajautuvat kesken kaiken maalauksen sisälle. Joukkion pitää juosta, hyppiä ja taistella tiensä läpi jokaisen maailman, löytääkseen jokaisen legendaarisen maalauksen salaisuudet.
 
Mörri
 
Jo sarjassaan viidennen Rayman-pelin piti ilmestyä ainoastaan Wii U -konsolille, mutta suuren suosion takia se päätettiinkin tehdä sittenkin kaikille muillekin alustoille. Peli toimii suomenkielellä, joka on suuri plussa kun kohderyhmänä on lapset.
 
Peli on jatkoa vuonna 2011 julkaistulle Rayman Origins -pelille. Se noudattaa samaa yksinkertaista kaavaa, jota tasohyppelyt ovat noudattaneet jo 1980-luvun alusta asti. Kentissä edetään vaaroista toiseen ja loikitaan tasolta toiselle. Joskus aika on riesana, mutta normaalisti haasteena ovat vain pahat tilanteet, pulmat ja pahikset.
 
Olympos
 
Pelin grafiikka on jotain todella herkullista. Se noudattelee 2D-grafiikan parhaimmistoa piirrostyyliin. Jokainen animaatio on todella hyvin tyylitelty joko käsinpiirrettynä tai käsinpiirretyn näköisenä 3D:nä. Voi vain kuvitella miten kauan aikaa tämänkin kaiken tuhertamiseen on kulunut. Silmät jäätyvät toistuvasti tuojottamaan tyhminä pelin jäätävää grafiikkaa.
 
Vedenalainen sota
 
Ohjaus on helppo ja kontrollit ovat yksinkertaiset. Eri hahmot ovat käytännössä ohjaukseltaan ja ominaisuuksiltaan identtisiä, joten vain visuaalisuus ratkaisee. 
 
Vaikeusaste etenee pikkuhiljaa helposta todella sairaaksi, kuten jokaisessa tasohyppelyssä kuuluukin.
 
k
 
Rayman Legends on myös pullollaan pientä hauskaa ekstraa. Pelissä saa nimittäin hyvin menestymällä tuttuja hahmoasusteita käytettäväkseen. Esim. Super Mario ja Luigi ovat saatavilla. Rahalla saa myös Splinter Cell: Blacklist ja Assassins Creed -pukuja tuttujen hahmojen niskaan.
 
Rayman Legends on hauska peli, joka koukuttaa. Sen tappiot kirpaisevat todella pahasti, mutta peliä jaksaa takoa uudelleen ja uudelleen, kunnes tasot on läpäisty. Sen päivähaasteet piristävät joka päivä, ja uudet bonukset tuovat jatkuvasti uutta kivaa hiplailtavaksi. Uutta pelattavaa tuntuu riittävän loputtomiin.
Mainos