Mainos
Luolastoryömintäpelit ovat hauskoja ja varsinkin kaverin tahi porukan kera samalta sohvalta koettuna kultaa. Gauntlet on tämän pelisarjan kenties tunnetuin mättö ja sille on kilpailijoita tullutkin mukavasti. Nyt katsastetaan Robot Entertainmentin Ready Set Heroes Pleikkari nelkulle. Yltääkö se palkintopallille vai tipahtaako sakokaivoon notta lotina käy? Käydään kimppuun.

Amerikkalainen Robot Entertainment tunnetaan ehkä paremmin “Orcs must Die” -pelisarjasta joka on hupaisaa mäiskettä. Viimevuoden lokakuun lopulla julkaistu Ready Set Heroes tarjoaa saman karkkimaisen ulkonäön omaavan luolastoryöminnän, jota on lähtökohtaisesti tarkoitus pelata kaverin tai kolmen tai neljän hengen porukassa – sohvalta tai verkon ylitse.

Mitään varsinaista juonta ei pelistä löydy, vaan söpöt karvakaverit on laitettu areenalle pieksemään vihollisaaltoja. Peli vaikeutuu luonnollisesti edettäessä ja lopussa on aina pomo. Klassinen asetelma siis. Kuvakulma on ylhäältä kuvattu ja helposti omaksuttava “kahden tatin” mittelö.

Mainos
Yksin hiihdän

Karkkimaista grafiikkaa

Graafinen ulkoasu on tuttua värikästä Fortnite-tyylistä söpöilyä ja siksi se pyöriikin saumattomasti. Viholliset ovat yksinkertaisia ja siksi helvetin tylsiä. Myös pelihahmot kuuluvat tähän kastiin.

Äänimaailma on veistelty sankarimaisen musiikin tahtiin, mutta efektit ovat peruskilkettä eivätkä aiheuta vau-fiilistä tai soundtrackin ostamista Markun levyliikkeestä.

Karkkia silmille

Miten tätä ajetaan?

Peliä voi tahkoa joko yhteistyönä tai “voittaja vie kaiken” -tyylisessä areenataistelussa. Soolona eteneminen onnistuu, mutta rajaa pelimuodot kahteen niitä ollessa neljä.

Luolastot ovat erilaisia ja niissä on kieltämättä vaihtelua. Ennen pelin alkua valitaan oma sankari ja sitä voi muokata löyhästi. Erilaiset hatut ja värit aukeavat pelin edetessä.

Alussa sankarit omaavat vain puisen miekan, mutta erän jälkeen tavaroita tipahtelee sattumanvaraisesti. Taitoja ei alussa ole joten nekin kahmitaan arkuista. Löytyy tuliseinää, tikaria, kilpeä ja monta muuta sälää mitä voi käytellä rajallisesti riippuen manan määrästä. Vihulaiset tiputtelevat manaa, sekä ensiapupakkauksia.

Roolipelielementtejä löytyy piirun verran, mutta niitä ei pääse itse muokkaamaan. Möröt kun tiputtelevat elementtejä millä saa sankarille lisää voimaa, nopeutta ja niin edelleen.

Arkuista tavaraa

Kuulostaa aivan mahtavalta, mutta peli on järjettömän tylsä, eikä peliseuraa verkon ylitse löydy. Mitäänsanomattomat hirviöt ovat niin ankeita ja helposti piestäviä, että mielummin pelaisin “Maali kuivuu” -simulaattoria.

Samalta sohvalta pelattuna ruutukin jaetaan kahtia, vaikka ollaan samalla areenalla. Se vaikeuttaa pelin seuraamista ainakin perheen pienimmillä, mutta meni siinä vanhempikin kolli solmuun sekoittaessa kumpi ruutu on kumman. Gauntlet ja Diablo 3 ovat hyviä esimerkkejä siitä, että jaettua ruutua ei tällaisissa peleissä tarvita. Hyvää pelissä on sen helppo omaksunta, vaihtelevat luolastot sekä lokalisaatio eli se on käännetty myös härmäksi.

Ruutu kahtia ja vähemmän resoluutiota

Kannattaako ostaa?

Ready Set Heroes on lapsille ja nuorille tarkoitettu yhteistyö- ja areenamättö, joka ei jaksa innostaa varttia pidempään. Hinta on tällä hetkellä aivan liian korkea ja kannattaakin odottaa alennusmyyntejä tai PS Plus -kuukausitarjousta.