Mainos
Kingdom Come: Deliverance II on realistinen ja historiallisesti tarkka roolipeli, joka sijoittuu myöhäiskeskiakaan.

Pelin pääpaino on yksityiskohdissa ja simulaatiossa kuten ensimmäisessäkin osassa eikä taikasauvoja, lohikäärmeitä saati maahisia löydy nurkista kuleksimasta.

Taistelu pelissä on haastavaa ja realistista. Pelaaja ole ylivoimainen soturi, vaan taitava taistelija, joka tarvitsee taktiikkaa ja huolellista suunnittelua. Peli ei anna haasteita anteeksi, ja jokainen päätös voi vaikuttaa tarinaan ja hahmoihin.

Mainos

Kingdom Come: Deliverance II on toimintaroolipeli, joka sijoittuu 15. vuosisadan Tsekin tasavallan Böömiin keskelle sisällissotaa. Pelaaja astuu Henry of Skalitzin saappaisiin ja kietoutuu tarinaan kostosta, petoksesta ja löytöretkestä.

Henry aloittaa matkansa nöyrästä seppäpajasta kuninkaiden hoviin, etsien tarkoitusta kauniissa mutta armottomassa keskiaikaisessa maailmassa. Pelin tarina on pohjimmiltaan kertomus kuninkaan ongelmista.

Jatko-osa tekee kaiken isommin?

Respawn.fi pääsi tutustumaan Kingdom Come: Deliverance II -peliin pienen ennakkomaistiaisen muodossa, jota esittelivät pelin tuottajat ja ohjaaja Warhorse-studiolta.

Pelin ohjaaja paljasti heti kättelyssä, että tällä kertaa on tehty kaikki se, mihin ensimmäistä osaa tehdessä ei ollu osaamista. Kaikki on suurempaa.

Pelin tarinaan on renderöity yli viisi tuntia animaatiotarinaa, kun ensimmäisessä osassa oli alle puolet siitä. Pelimaailma on jaettu kahteen osaan, vehreään metsään ja todella suureen keskiaikaiseen kaupunkiin, jota ylläpitää hopeakaivos.

– Se on iso. Jopa liian iso, mielestäni, pelin ohjaaja naurahtaa.

Metsä on pullollaan puolestaan salaisuuksia.

Aito keskiaikarope

Pelaajan toimet muokkaavat Henryn kohtaloa ja maailman reaktioita häneen. Pelaaja voi vapaasti muokata Henryn ulkonäköä, taitoja ja varusteita, samalla ottaen moraalisen kannan ympärillä tapahtuviin asioihin.

– Matkusta ympäri maata osallistuen ainutlaatuisiin aktiviteetteihin, kuten seppätyöhön ja jousiammuntaan, ja uppoudu täysin elävään maailmaan, joka muistaa tekosi ikuisesti, pelin kehittäjät ylistivät.

Taistelu ensimmäisestä persoonasta

Kehittäjät halusivat tehdä miekkailusta sellaisen, joka tuntuu käsissä. Teräksen iskut ja viskeraalinen taistelu on hiottu devaajien mukaan viimeisen päälle.

Aseita löytyy muitakin kuin pelkkä miekka. Tarjolle tulee jousipyssyt ja jalkajousi.

– Kävellen, hevosella tai varkain, voit erikoistua eleganttiin miekkamasteryyn, brutaaleihin tylsiin aseisiin tai tappaviin kaukoiskuihin, kehittäjä lupaa.

CryEngine-pelimoottorille kehitetty Kingdom Come: Deliverance II julkaistaan PC:lle, PS5:lle ja Xboxille loppuvuodesta.

Mainos