Mainos
Resident Evil 2 Remake räjäytti monen Resident Evil -fanin tajunnan. 1990-luvun suosikkipeli pamahti modernina versiona ja ylitti odotukset. Samaa odotellaan nyt Resident Evil 3 -pelin remakelta, mutta jokin meni tällä kertaa perseelleen.

Resident Evil 3 Remake on kokonaan uudelleen rakennettu versio vuoden 1999 PlayStation-pelistä. Uusi versiointi modernisoi seikkailun 2020-luvulle ja hyödyntää RE2 Remaken moottoria, pohjaa ja objekteja sekä mekaanikoita. Ja kyllä, vanhoja osia on uudelleenkäytetty.

Mainos

Ulos kaupungista ennen kuin pommi pamahtaa!

Resident Evil 3 jatkaa tarinaa suoraan siitä mihin ykkönen ja kakkonen jäivät. Oikeastaan kolmonen jopa risteilee kakkosen kanssa samaan aikaan.

Ensimmäisestä osasta tuttu Jill Valentine on edennyt kartanosta Raccoon Cityyn ja valmistelee poistuvansa kaupungista ennen kuin korona… T-virus valtaa lisää uhreja ja saastuttaa koko paikan.

Aikatauluihin tulee kuitenkin muutoksia, sillä Umbrellan kehittämä bioasemörkö tuhoaa Jillin asunnon ja on aikeissa päästää neitosen päiviltä. Superpoliisiksi itsensä nimittävä Jill lyöttäytyy yhteen palkkasotilaiden kanssa, valmistelee vasta-aineen kehittelyä ja poistumista kontaminoituneesta kaupungista. Yhdysvaltain valtio on kuitenkin sitä mieltä, että zombeja kuhiseva metropoli pitää pyyhkiä kartalta ydinohjuksen avulla. Taistelu aikaa vastaan käynnistyy.

Nemesis on pelin pääkiusankappale.

Pelattavuudeltaan kuin aiempikin

Residentti 3 Remake on pelattavuudeltaan kuin RE2R. Pelin moottori ja mekaniikat ovat identtiset. Lisäksi tekstuureja, materiaalieja, objekteja ja pelillisiä ominaisuuksia on tuotu suoraan edellisestä osasta. Jilliä ohjataan kolmannesta persoonasta, taktikoinnista vastaa liian pieni laukku, liian vähäiset ammukset ja satunnaiset vastaan tulevat puzzlet, pomot ja kuumotus.

Kelpaa katsella ja kuunnella

Graafisesti Reiska 3:n remake on todella hieno. Miljööt puhuttelevat, Raccon Cityn synkät kadut yksityiskohtineen ja kliiniset rakennukset veren tahrimina ovat inhorealistista katsottavaa. Hahmot ovat todella yksityiskohtaisia ja näyttäviä. Tulitehosteet vaikuttavia.

Lisäksi pelin äänimaailma on mitä murein. Kaikenlaiset rapinat ja purskautukset saavat selkäpiin kutkuttelemaan. Tunnelman luomisessa on onnistuttu.

Mitä helvettiä Capcom?

Erikoisinta kolmosessa on sen puutteet. RE3R on pullollaan puutteita, joita emme osanneet odottaa. Aivan ensimmäiseksi on todettava, että zombeja on downgradettu huolella. Ne eivät enää silpoudu kuten RE2M:ssa, eikä ragdoll-mallinnuskaan ole samaa. Lisäksi zombit katoavat kun ne on teurastettu – jopa pc:llä!

Tämä on kuitenkin pientä. Pelistä puuttuu myös merkittäviä kohtauksia alkuperäisteokseen nähden. Raccoon Citysta on talsittavissa vain pienen pieni osa. Missä luuraavat esimerkiksi puisto-, hautausmaa- ja massiivinen kellotornikohtaus? Kaikki nämä olivat merkittäviä osia alkuperäisessä. Nyt niitä ei ole lainkaan. Sairaala sentään on mukana.

Eikä siinä vielä kaikki. Myös puzzleja puuttuu paljon. Remakessa aivopähkinöitä on vain pari, kun alkuperäisessä niitä oli reilusti enemmän.

Lisäksi myös muut ns. bonustilat, joita myös kakkosen remakessa oli, puuttuvat tästä. Onko kaikki paukut laitettu Resident Evil Resistancen tuotantoon karsien perusosia kolmosesta? Siitä tulikin puheeksi…

Resident Evil Resistance

Päätarinan lisäksi Capcom on kyhännyt myös 4v1-moninpelin, Resident Evil Resistancen. Tässä viidestä pelaajasta yksi saa kiusantekijän roolin, joka kokeilee kaikin keinoin estellä neljää muuta pelaajaa selviämästä jaksoista koostuvan areenan läpi hengissä. Kiusantekijä saa työkaluikseen zombeja, lickereitä ja jopa RE2:n pahiksen.

Neljä muuta pelaajaa valitsee roolihahmokseen ihmisolennon. Jokaisella hahmolla on oma erikoiskykynsä ja aseensa. Loput tarvikkeista ja aseista voi ostaa erässä ansaituilla pisteillä.

Resistance on idealtaa loistava, mutta ei yllä toteutukseltaan valitettavasti Evolven, Friday the 13th:n tai edes Predator: Hunting Groundsin tasolle. Resistancessa ei riitä sisältöä niin paljon, että se jaksaisi kiinnostaa muutamaa pelikertaa kauempaa.

Lisäksi peli on kärsinyt serveriongelmista, jonka vuoksi matchmaking saattaa kestää kymmeniä minuutteja. Tämä ei ole hyväksyttävää verkkopelien vuonna 2020. RER tuntuukin lähinnä puolivillaiselta täytematskulta RE3:n rinnalle. Kaikki RER:iin laitetut effortit olisi mieluusti nähnyt laitettavan RE3:n puuttuviin osiin.

Kannattaako ostaa?

Resident Evil 3 Remake on noin puolikas peli. Se on 2/3 siitä, mitä alkuperäisteos on. Onhan se kaunis ja jännittävä, mutta sen läpäisee ensimmäisellä pelikerralla viidessä tunnissa, eikä se jaksa antaa kuin maksimissaan kerran uudelleenpeluuarvoa loppumattomilla ammuksilla varustetun singon ansaitsemiseksi.

Enemmän puzzleja, lisää kaupunkia ja enemmän nostalgiaa alkuperäisestä olisi kaivattu, mutta tätä saatiin nyt tällä rahalla.

Mainos