Mainos

Resident Evilin tarina jatkuu jo kuudennessa varsinaisessa osassa, jos lisäosia ei lasketa mukaan. Tälläkään kertaa ei hiippailla Raccoon Cityn tutuissa maisemissa, vaan nyt pistetään eräs toinen kuvitteellinen amerikkalaiskaupunki paskaksi. Se ei kuitenkaan ole pelin ainoa miljöö, sillä näyttämönä toimii myös Kiina ja Itä-Eurooppa.

USA:n presidentti muuttuu zombieksi ja näinollen kuolee (ja sitten taas kuolee uudelleen Leonin kädestä). Presidentin turvallisuudesta vastaava Helena lähtee yhdessä Resident Evil 2 -pelistä tutun Leonin kanssa pakenemaan elävien kuolleiden täyttämästä kaupungista, ja onnistuukin siinä välttävästi. Helena ei kuitenkaan suostu kertomaan Leonille mistä oikeasti on kyse, sillä "totuus on niin uskomaton".

Samoihin aikoihin samaoissa tilanteissa temmeltää myös ensimmäisestä Resident Evilistä tuttu S.T.A.R.S.-sotilas Chris Redfield ja täysin uusi hahmo Jake Muller. Lisäksi heillä on partnereinaan ja myös pelattavina hahmoina Helena, Sherryl ja Piers. Yhteensä pelattavia hahmoja on aluksi siis kuusi. Kaikilla heillä on sama tavoite: estää Umbellan vaarallisen C-viruksen leviäminen ja eliminoida zombiet ja biologiset monsteriaseet.

Mainos

Metrossa mörköjä

Kuudes Resident Evil on Capcomin suurin pelihanke, joka on työllistänyt n. 600 ihmistä useamman vuoden ajan. Odotettavissa on siis ollut pitkin vuotta todella ultimaattinen kauhupelikokemus, mutta valitettavasti todellisuus ei aivan vastaa haavekuvia.

Resident Evil on tullut kauas kauhupeleistä ja tilalle on tullut suoraviivaisempaa räiskimistä ja hurjia vauhtikohtauksia julkisilla ja vähemmän julkisilla kulkuneuvoilla. Viimeinen jännittävä tai pelottava Ressu oli Resident Evil 3. Tämän jälkeen pelisarja on muotoutunut pikkuhiljaa zombieräiskinnäksi ja palautteesta vaarinottanut Capcom lupasi nyt kuudennen osan palaavan juurilleen. Lupausta ei nyt lunastettu, vaikka pelihahmot ovatkin ensimmäisistä Resident Evilesitä tuttuja. Edelleen peli nojaa räiskimiseen ja eteenpäin juoksemiseen ohjatusti, vaikka potentiaalia parempaan seikkailuun olisi voinut olla vaikka kuinka.

Ongelmaratkaisut ovat edelleen mukana lähinnä Leonin chapterissa, mutta vain nimellisesti. Aivoja ei juuri tarvitse rasittaa, sillä ongelmista selviää huoletta loogisella ajattelulla.

Väijy

Pelin jännittävin ja pelottavin seikkailu tapahtuu Leonin hahmolla, joka ei kuitenkaan pelota. Leonin matka muistuttaa vahvasti Uncharted-pelejä, joiden tunnelma ja grafiikka on kuitenkin aivan eri levelillä. Leonin pelastusretki on toki viihdyttävä, mutta kauhu on siitä kaukana. Loppua kohden alkaa vastaan tulemaan jo wow!-efektejä ja loppusilaus on sitä hyvin perinteistä Resident Eviliä Rocket Launcherineen.

Kohtaaminen

Chris Redfieldin seikkailu on kuin kehno sotapeli, jossa rappeutunut ex-sankari pistetään dokausputken päätteeksi sotimaan joukkoineen takaisin ampuvia puolizombeja vastaan. Tämä idea jos joku on todella paska, eikä se ole edes hauskaa. Eteneminen on putkimaista ja tarina tylsä. Ainoastaan tuttujen hahmojen kohtaaminen tutuissa tilanteissa, eri perspektiivistä on mielenkiintoista.

Chris laskeutuu

Jake Mullenin piehtarointi puolestaan tapahtuu aluksi Itä-Euroopassa, jossa Resident Evil kakkosesta tuttu Sheryl yrittää ylipuhua miestä omituisen geeniperimänsä takia vastalääketehtaan tutkittavaksi. Meininki on sitä saamaa kuin Chrisilläkin, eli mäiskitään samoja puolizombeja ja yhtä isoa, kuolematonta monsteria vastaan vauhdikkaissa toimintatilanteissa.

itä-eu

Peliä voi pelata verkossa perinteikkään deadmatchin lisäksi myös co-oppina tarinamoodissa. Cooppia voi harrastaa joko jaetulla ruudulla tai helpommin netin välityksellä. Myös säätömahdollisuuksia pääsee muokkaamaan ennen jokaista pelikertaa, vaikka vain jatkaisi vanhaa kesken jäänyttä tarinaakin. Pelaajaa palkitaan kaikista verkkosotapeleistä tutuilla keräilyherkuilla.

Kun pelin kiskaisee ensimmäisellä hahmolla läpi, avautuu Agent Hunt -pelimoodi deadmatchiin, jossa pelaaja voi valita mieleisensä ökkömönkiäisen ja olla pahojen puolella. Samalla valittavaksi tulee myös yllätysmoodi Prelude.

Talvisota

Resident Evil 6 on viihdyttävä seikkailu kolmella tarinalla ja keskinkertaisilla grafiikoilla. Se olisi voitu tehdä yhdeksi hyväksi kauhutarinaksi, mutta on sössitty pullamössösössöksi, joka ei loppujen lopuksi tiedä enää mihin genreen kuuluu. HC-Resident-fanit nauttivat varmasti tästä, mutta alkuperäinen Resident Evil -hohto on kyllä kadoksissa.

Lohdutuksena Capcom tarjoilee vielä myöhemmin palkinnoksi Ada Wongin tarinan, Predator-, Survivor- ja Siege-moninpelimuodot maksullisena ja ilmaisena lisäsisältönä.

Kristian Eloluoto

 

Mainos