Mainos

Muistan edelleen kun Resident Evil 2 saapui vuonna 1998 PlayStation ykköselle. Oli suurta juhlaa avata neljän levyn paketti ja alkaa tulittaa zombeja ennennäkemättömän kauniissa, esirendatussa Raccoon Cityn kaupunkiympäristössä. Kaikki oli autenttista ja intensiivistä. Nyt 14 vuotta myöhemmin paluu Raccoon Cityn kaduille samaan 1998 ajanjaksoon on todella nostalgista. Grafiikka on huomattavasti kauniinpaa, mutta miljööt ovat erittäin tuttuja, kuten myös zombiet ja lihanahalla varustetut nuoleskelijakillerit.

Lipaisu
Hän joka ei näe mitään, mutta nuolee kuin koira.

Pelissä astutaan jo Resident Evil 2 -pelin bonustehtävästä tuttuun eliittisotilaan rooliin, jonka tehtävänä on poimia G-virus-näytteitä Umbrellan laboratoriosta ja viedä ne pois Raccoon Citystä. Jotta kaupungista päästäisiin pois, joutuu koko erikoisjoukko tuhoamaan kaikki zombiet ja Umbrellan sekasikiöt pois tieltään. Tätä puuhaa voi harjoittaa joko yksinpelissä neljän tekoälysotilaan kanssa, tai mikä parasta neljän ihmiskaverin kanssa joko Xbox Livessä tai the Sony Entertainment Networkissa.

Mainos

Sotilaat

Taistelu tapahtuu perinteisesta RE-toiminnasta poiketen kolmannesta perspektiivistä, olan takaa. Taistelukulma on siis yhdistelmä uusia Batman-pelejä ja perinteistä FPS-ammuntaa – homma toimii ihan kiitettävästi.

Yksinpelin tekoälykaverit ovat suhteellisen tyhmiä, mutta pelissä pääsee vastapainoksi ansaitsemaan XP-pisteitä. Pisteillä voi ostella herkkuja, joilla pelin eteneminen helpottuu. Pääpahikset ovat kuitenkin kiitettävän vaikeita, vaikka mitä avuja olisi käytössä.

Yksinpeli on sekä vaikea, että pelottava, ja sen voidaankin sanoa olevan erittäin onnistunut. Parhaimmillaan se on kuitenkin ehdottomasti ihmiskavereiden kanssa, joko kimpassa tarinaa paukutellen tai joukkuettain vastakkain.

Kadut

Mukana on siis tarinamoodin lisäksi myös deadmatcheja, joissa voi valita pelattavaksi myös legendaarisia Resident Evil -hahmoja, kuten vaikka Claire Redfieldin. Näissä hahmoissa vasta nostalgiaa onkin, varsinkin jos Resident Evil 2 ja 3 on tahkottu läpi.

Resident Evil: Operation Raccoon City on loistava lisä asukashirviöiden kauhupelisarjaan. Kuudes varsinainen seikkailu ilmestyy syksyllä. Sitä odotellessa, kelpaa tätä paukutella illan jos toisenkin.

Kristian Eloluoto

Mainos